DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Európa példátlan migrációs nyomással néz szembe, amely nemcsak a kultúránkra jelent halálos veszélyt, de egyben Európa gazdasági és társadalmi élete szempontjából is jelentős kockázatot jelent. Tudniuk kell, hogy a modern kori népvándorlás nem ad hoc, hanem tartós jelenség, amellyel hosszú távon is számolnunk kell. Európa vezetői a keresztény értékeket folyamatosan és szisztematikusan kiirtották az elmúlt évtizedek alatt. A Juncker- és az Európa többi koronás betyárja-féle uralom által pedig Nyugat-Európa egyre inkább alakul át a kétségbeesettek és a kalandvágyók ispotályává.
Az Európai Unió vezetői pedig a józan ésszel szemben egy kvótacsomagot tettek le az asztalra, amelynek több különösen veszélyes eleme is van. Nemcsak kötelező eljárást hoznának létre a bevándorlók szétosztására, de pénzbüntetéssel is sújtanák a kötelező betelepítést elutasító tagállamokat. Ehhez mi, kereszténydemokraták nem asszisztálhatunk, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a bevándorlók többsége áldozat, áldozata az embercsempészeknek, áldozata a saját kormányaiknak, és áldozata a brüsszeli politikusoknak, akik olyan ígéreteket tettek nekik, melyeket nem lehet és nem is szabad betartani, mert akkor végünk lesz. Ezt a kockázatot pedig nem vállalhatjuk.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A zsidó-keresztény értékek védelme nélkül napjaink kihívásaira az adekvát választ nem tudjuk megadni. Az elmúlt évek rámutattak arra, hogy az úton, amelyen Európa jár, a konfliktusok csak fokozódnak, és a jövőben még inkább csak fokozódni fognak. Vissza kell térni az uniós alapító atyák által megfogalmazott alaptézishez, miszerint Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mi, kereszténydemokraták úgy látjuk, hogy az Európai Unió nem építheti a jövőjét a családok helyett a bevándorlásra, ugyanis nem kisebb a tét, mint az európai civilizáció és kultúra fennmaradása. A fentiek okán határozottan ellenezzük a kényszerbetelepítési kvótarendszert. A bevándorlók elosztása helyett a bevándorlást megszüntető megoldásokat támogatjuk.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az Európai Uniónak nincs joga migránsokat Magyarországra vagy bármely más tagállamba kötelezően betelepíteni, ilyen jogkört a csatlakozáskor egyik tagállam sem ruházott át az Unióra, ilyen hatáskört az uniós szerződések sem ruháztak az Unió egyetlen szervére sem. Az Unió szándékosan és rosszhiszeműen túllépi hatásköreit, hiszen a vonatkozó nemzetközi szerződések egyértelműen kimondják, hogy még a közös menekültpolitikába tartozó döntések sem érinthetik egy tagállamnak a közrend fenntartására vagy a belső biztonság megőrzésére vonatkozó kompetenciáit, márpedig az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy a migráció és az európai biztonságpolitikai helyzet között közvetlen összefüggés van.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A brüsszeli diktatúra építését meg kell állítanunk, s ennek legjobb módja a népszavazás. Ki kell kérni a magyarok és az európai polgárok véleményét. A kormány ezért kezdeményezett népszavazást. A népszavazás a demokrácia egyik alapintézménye, a közvetlen állampolgári akaratnyilvánítás egyik legerősebb módja.
(15.10)
A népszavazásnak emellett van egy olyan vonatkozása is, amelyről eddig keveset beszéltünk. Ez pedig az, hogy milyen hatással lenne a magyar településekre, ha Brüsszel életbe léptetné a kvótacsomagot.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A kvótacsomag óriási terhet rakna a magyarok, a magyar települések vállára. Egyértelművé kell tennünk, hogy senki nem kerülheti meg az embereket, és senki sem veheti semmibe egy nemzet honpolgárainak véleményét. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me