SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Itt, az őszi ülésszak első napján vissza kell tekintetni egy kicsit a nyárra, hiszen nem volt eseménytelen a nyár. Csak kapkodtuk a fejünket akkor, amikor sorra láttak napvilágot az önök korrupciógyanús ügyei. Ezek az ügyek rávilágítottak arra, hogy a szicíliai Cosa Nostra maffiaszervezetnek valószínűleg Magyarországon van egy testvérszervezete, a „Roga Nostra” (Dr. Rétvári Bence: Ezt már elsütötted egyszer.), vagyis önök, a Fidesz-KDNP-kormány. Sajnos, úgy is mondhatjuk, a jelek arra mutatnak, hogy ma Magyarországnak maffiakormánya van. Ugyanúgy működnek, mint ahogy a szicíliai maffia, tehát szoros kapcsolatot tartanak az alvilággal. A politika, a politikusok és az alvilág szoros baráti kapcsolatban van egymással, és a legfőbb olasz iránymutatást is betartják, nevezetesen, hogy az ügyészség legyen a markukban. Így, ha le is buknak kétes üzelmeikkel, az ügyészség nem fog nyomozni az önök ügyeiben, és így megúszhatják a felelősségre vonást.
Nézzük az ügyeket: hogy is kezdődött? Először, ugye, kezdődött azzal, hogy Portik Tamás, aki az olajügyletekben lett híres, azokban az olajügyletekben, amiket az önök szavazataival is lehetett Magyarországon működtetni, ahonnan ő milliárdokat szerzett, egy bírósági tárgyaláson azt mondta, hogy ő 10 millió forint kenőpénzt adott Rogán Antalnak bizonyos V. kerületi ingatlanok intézésének ügyében. Úgy gondoltuk, az ügyészség akkor majd elkezd nyomozni. Ugye, az ügyészség nem nyomoz, mert azt mondták, hogy mivel Portik Tamás nem tudta megnevezni ezeknek a bankjegyeknek a sorozatszámát, úgy gondolják, hogy ő valószínűleg hazudott, ezért ezt a nyomozást nem folytatta le.
Aztán kezdődött a Vizoviczki-ügy. Itt is rögtön egy Vizoviczki-Rogán-csörtét láthattunk. Az egyik tanú ugyanis azt mondta, hogy Vizoviczki László 4 millió forintot adott Rogán Antalnak azért, hogy egy teraszengedély el legyen intézve. Úgy gondoltuk, az ügyészség majd nyomozni fog, hiszen tudható, hogy Vizoviczki Lászlónak több érdekeltsége, több terasza van az V. kerületben, hogy vajon mindegyik terasz után 4 milliót fizettek-e, vajon minden évben fizettek-e 4 millió forintot. Az ügyészség úgy gondolta, nincs ok arra, hogy ebben az ügyben is nyomozzanak.
Aztán kiderült az is, hogy Vizoviczki László és a Fidelitas nagyon jó kapcsolatban volt egymással, hiszen a Fidelitas folyamatosan az ő szórakozóhelyein tartotta a rendezvényeit. Itt 50-60 százalékos kedvezményben részesültek. És az is kiderült, hogy Vizoviczki László és bizonyos fiatal fideszes politikusok nagyon jó kapcsolatban voltak egymással, bejárhattak ezek a fideszes fiatalok a VIP-szobákba, ahol még állítólag felvételek is készülhettek róluk. Tudni kell ezekről a VIP-szobákról, a tanúk elmondják, hogy itt általában drogfogyasztás folyt, prostitúció, és még sorolhatnánk ezeket a dolgokat. (Kontrát Károly: Ott voltál?)
Aztán jött a Vizoviczki-féle, Kubatovnak írt levél, amiről senki nem tud semmit. Valószínűleg ezt a tízoldalas levelet két ember ismeri csak ma Magyarországon, az egyik Vizoviczki László alvilági figura, hogy mi a tartalma, a másik pedig Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke. Ők ketten tudják, hogy mi van benne, mert állítólag Kubatov Gábor továbbküldte ezt a levelet valahova, az illetékes hatóságnak, csak azóta ezt nem találják. Mi szeretnénk tudni, hogy vajon mi lehet ebben a tízoldalas levélben, úgy, hogy az ügyészség állítása szerint náluk csak nyolc oldal van, ebből két oldal hiányzik, és ők sem tudják, hogy vajon Kubatov Gábor hova küldhette el ezt a levelet. De az ügyészség itt sem nyomoz. Hát nincs is ok nyomozásra, hiszen valószínűleg ebben a levélben csak vezető MSZP-s és fideszes vezető politikusokról lehet szó, hogy milyen ügyletekbe keveredtek bele.
Aztán utána jött, ugye, Vizoviczki László-Bús Balázs ügye. Vajon Bús Balázs, a Fidesz-KDNP III. kerületi polgármestere járt-e ezekben a VIP-szobákban? Ha járt, akkor ott mit csinált? Tényleg nem fizetett alkalmanként 150-170 ezer forintot? És ha nem fizetett, akkor miért nem fizetett, mi volt az az ok, amiért nem kellett neki fizetni? Aztán utána jött, ugye, Voldemort nagyúr ügye, ahol kiderült az is, hogy önök úgy kezelik az európai uniós pénzeket, mintha az a sajátjuk lenne, mintha az Európai Unió önöknek és a családtagjaiknak küldené ezt a pénzt. Hát szólok önöknek, hogy nem így van. Ezt Magyarországnak és a magyar állampolgároknak küldik. Hiszen kiderült, hogy egy-egy pályázatnál a 90 százalékot kívánják eltenni zsebre, sőt utána még úgynevezett alkotmányos költségként még egy 5-10 millió forintot is szeretnének zsebre tenni. Aztán, ugye, ebből talán lesz nyomozás, de majd kétséges, hogy mi lesz ennek az eredménye.
Aztán még beszélhetnénk sok mindenről, de már nincs rá idő, az MNB-ről, Mészáros Lőrincről és a jachtjáról, hogy vajon mennyibe kerül a tankolása egy ilyen idény alatt, beszélhetnénk Andy Vajnáról, a gazdagodásairól, a kereskedőházakról és a külügyi kinevezésekről. De igazából, ha már egy filmcímmel kezdtük az adaptációt, akkor azzal is fejezném be, az egyik legjobb gengszterfilm a Volt egyszer egy Amerika, remélem, hogy Magyarországon eljön az, amikor ezt úgy adaptálhatjuk, hogy volt egyszer egy Fidesz. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me