RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az Országos Mentőszolgálatnál az elmúlt 25 évben, de visszább is mehetnék, az elmúlt 30-40 évben úgymond morális és anyagi válság volt, ami erkölcsi válságba csapott át. Az elmúlt 25 évben egyetlenegy kormány sem volt képes arra, hogy ebből az erkölcsi, morális és anyagi válságból kiemelje az országos mentőszervezetet. Voltak olyan eszköz- és gépkocsibeszerzések, amelyek úgymond kudarcba is fulladtak. Ez járt egyrészt fluktuációval, hiszen nagyon sok szakember hagyta el ez alatt a 25 év alatt a pályát, nagyon sok szakember érkezett, de ez az erkölcsi és morális válság a 25 évben jelen volt.
És akkor elérkeztünk a 2015. év végéhez, amikor egy olyan főigazgatót sikerült kinevezni az Országos Mentőszolgálat élére, aki megnyugvást hozott a dolgozók számára, hiszen ükapjától örökölt lendülettel és erkölcsösséggel próbálta kiemelni a mentődolgozókat a morális válságból. Ez szépen és nagyon jól működött, de ezelőtt két-három héttel tett egy bejelentést a miniszter úr, miszerint kinevez egy olyan embert - és megbíz egy olyan feladattal - az Országos Mentőszolgálat úgymond élére, aki 2010 és 2013 között már megbukott.
Egy olyan volt főigazgatót bíznak meg szakszervezeti egyeztetésekkel és úgymond az életpályamodell asztalra való letételével, aki még egy főigazgatói pályázatot sem tudott megfelelően megírni, és nem tudott egy főigazgatói koncepciót letenni az asztalra - ezért került ő kinevezésre.
Most kérdezem én, államtitkár úr, helyes-e egy olyan embert megbízni ezekkel a feladatokkal, aki még B típusú mentőgépkocsik beszerzését sem tudta normálisan lebonyolítani, és az ő igazgatása alatt az Állami Számvevőszék is olyan jelentést írt (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), amelyet önök sem tettek zsebre. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me