SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Nem fogadom el a választ, nézze el nekem ezt miniszter úr, ugyanis arról van szó, hogy miniszter úr elmondja ezeket a birtokpolitikai célokat, ugyanakkor van egy Földművelésügyi Minisztérium, amely ezzel ellentétes tevékenységgel tovább erősíti a nagybirtok arányát Magyarországon. Meggyőződésem szerint miniszter úr tökéletesen tisztában van azzal a helyzettel, hogy a 2010-es kormányváltás óta és a múlt évet megelőzően nem változott érdemben a magyarországi agrártámogatásokat kapó legfontosabb tíz személy összetétele. Ugyanazok a magyar milliárdosok kapják meg a legtöbb támogatást a magyar agráriumból, mint 2010-et megelőzően.
Jelen pillanatban ezek a potyautasok és ez a nagybirtokrendszer - amit a termőföld-privatizáció bebetonozott és megerősített - az, ami véleményem szerint elfogadhatatlan. A „Földet a gazdáknak” program nyilvánvalóan „földet a gazdagoknak” program lett, mert gondolom, miniszter úr sem ért azzal egyet, hogy akár a Csákvári Mezőgazdasági Zrt. vezérkara, akár Mészáros Lőrinc az a kis-kö-zép-birtokosi osztály, akiről mind a ketten beszélünk a felszólalásban.
Nyilvánvalóan ez az oka annak, hogy nem tudom elfogadni. A törvényjavaslatot nagy érdeklődéssel várom, és örülök, ha eszmét cserélhetünk itt erről. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me