LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Természetesen a vagyon nem veszik el. A következőt szeretném jelezni önnek, hogy az ön kérdésére is válaszoljak. A következő időszakban, tehát október 1-je után megtesszük a kormánynak a szükséges jelentést és javaslatunkat arra nézve, hogy mi történjen. Ez nem egy agrárgazdálkodási és nem egy agrárszabályozási eszköz. Ebben szerintem egyet kell értenünk. Ez egy nemzetbiztonsági kérdés. A nemzetbiztonsági kabinetnek kell meghatároznia, hogy milyen eszközökre van szükség.
Vannak olyan országok, ahol nem tartalékok képzésével, hanem egyszerűen vásárlással oldják meg szükséghelyzet esetére vagy adott esetben foglalással, ha szükséghelyzet van, félreértés ne essék. Tehát vannak országok, amelyek nem a tartalék folyamatos növelésével, mondjuk, cigarettafelvásárlással oldják meg a vészhelyzetre való felkészülést. Erre is volt példa, jegyzem meg, az elmúlt 25 évben, hogy nagy mennyiségű dohány felvásárlására került sor a dohánypiac szabályozása céljából. Ezt nem tartom normális dolognak.
Képviselő úr, tájékoztatni fogjuk önt akár közvetlenül is, de a Nemzetbiztonsági bizottságon keresztül a teljes Országgyűlést arra nézve, hogy a védelemgazdálkodásra elsősorban a belügyminiszter és a honvédelmi miniszter rendelkezése alapján milyen új szabályok lesznek. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me