Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A magát családbarátnak nevező kormányzat égisze alatt vált valósággá az, hogy március óta több mint 1500 kilakoltatást foganatosítottak. Ezt még a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai is nyíltan alátámasztják. A korábbi évekhez képest tehát egy kiugróan magas adattal találkozunk, magyar családok szó szerint százait, ezreit teszik utcára.
Látjuk közben, hogy a kormány megoldásnak javasolt csomagjai enyhén szólva csődbe mentek, a magáncsőd intézménye ötszáz embernek sem tudott segíteni. A Nemzeti Eszközkezelőt pedig, amelynek költségvetése lassan betelik, már nehéz lenne megoldásnak nevezni, hiszen itt elveszik az érintettektől ingatlantulajdonukat. Visszabérelhetik a saját korábbi lakásukat, házukat az államtól, de kérdéses, hogy a mostani kormány kiszámíthatónak nem éppen mondható viselkedése okán mikor fogják elveszíteni ezt a bérleti lehetőséget is.
Látható ugyanakkor, hogy a törleszteni képtelen adósok aránya legalább akkora, mint a kormány állítólagos rendezése előtt. Több mint 140 ezer ember van bajban, közülük 70 ezer, tehát egy Győr méretű város lakosságának megfelelő számú ember van akkora bajban, hogy tulajdonképpen törlesztőképtelenné vált a kormányzat bankmentő csomagjából kifolyólag, mert nem az állampolgárokat, nem a károsultakat tetszettek megmenteni, hanem a bankok számára írták jóvá a felvételi árfolyam és a rendezési árfolyam közti különbséget.
Adódik tehát a kérdés, miközben a Fidesz a menekültválságba menekül az általa okozott szociális problémákkal való szembenézés elől, hajlandóak-e végre egy tisztességi kilakoltatási moratóriumot hirdetni, főleg a devizahitel-károsultak és az érintett banki kifosztottak számára, egészen addig, amíg ígéretüknek megfelelően végre nem hárítják el ezt a szociális katasztrófát, hiszen nem hárították el azt, ami továbbra is több tízezer magyar ember életét fenyegeti. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me