DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt héten a letelepedésikötvény-konstrukció nemzetbiztonsági kockázatát feszegettem, erre hívtam fel a figyelmet, és erre nem kaptam kielégítő választ államtitkár úrtól, és most sajnos egy újabb tényre kell felhívnom az ön figyelmét, és ebben kérdést kell intéznem az ön, illetve az ön főnöke által vezetett minisztériumhoz. Úgy tűnik ugyebár, hogy nem múlhat el hét letelepedési kötvényes botrány nélkül, a monopolpiacon dolgozó közvetítő cégek arcátlansága és a kormány sunyítása újabb csúcsokat döntött, hiszen már nemcsak az EU-n belüli szabad mozgás és üzletelés lehetősége a közvetítő cégek által zászlóra tűzött hívó szó, hanem egyenesen magyar útlevél, szavazati jog, vagyis a magyar állampolgárság megszerzése. Az embernek egyszerre lesz libabőrös a háta, és szorul ökölbe a keze, amikor ezeket a reklámvideókat megnézi.
Mintha nem is szeretett hazánkról, hanem valamilyen offshore banánköztársaságról szólnának a hírek, amikor az ügynökök fontosnak tartják kiemelni, hogy a jelenlegi szabályok szerint a letelepedési engedély megszerzése után nyolc évvel igényelhető a magyar állampolgárság. Hangsúlyozzák persze, hogy valójában nem kell itt élni, viszont sajnos egyelőre a helyi nyelvből - értsd: magyar - nyelvvizsgát kell tenni. De ha valaki elszomorodna, semmi vész, hamarosan ez is megváltozik, nyolc helyett öt év lesz a várakozási idő, sőt a kötelező nyelvvizsga követelménye is megszűnik. Hiába tagadja a kormány, hogy a letelepedési kötvénnyel állampolgársághoz is lehet jutni, hatályos jogszabályok alapján is, államtitkár úr, nyolc év kivárási idő után ezt meg lehet szerezni.
Kérdezem ezért államtitkár urat, igaz-e, hogy könnyíteni fognak az állampolgárság megszerzésén, ami a jövőben csupán öt év várakozási időt jelentene, és a magyar nyelv ismeretét is kihúznák a kritériumok köréből, illetve, amennyiben tagadnák a könnyítés tényét, milyen jogi lépéseket tesznek a videón elhangzó állításokkal kapcsolatosan. Kivizsgálják és szankcionálják-e a történteket, vagy a kapzsiság megint minden nemzeti érdeket felülír? Köszönöm szépen. (Szilágyi György: A biznisz az biznisz! - Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me