IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az LMP nevében szeretnénk ismételten köszönetet mondani a sportolóknak, akik hazánkat képviselték a riói olimpián. Méltán lehetünk büszkék a csapatunkra.
Arról nemrég értesültünk a kormányinfón Lázár János miniszter úrtól, hogy a kormány már meg is hallgatta Szabó Tünde sportügyért felelős államtitkár értékelését a riói szereplésünkről. Mivel a kormány erőn felül tesz pénzeket a magyar sport fejlesztésébe, elsősorban az olimpiai sportágakra és a versenysportokra koncentrálva, különösen fontosnak tartjuk, hogy a tőlünk kapott adóforintokkal részletesen elszámoljanak, az EMMI és a MOB egyaránt. Ezért az a kérdésünk a kormányhoz, hogy mikor teszik a beszámolót nyilvánossá, konkrét adatokkal és költségelszámolásokkal.
Ugyanilyen fontosnak tartjuk, hogy a szakmai szövetségek támogatását eredményességi elvárásokhoz kösse a kormány. Örömmel hallottuk ezért, hogy egyeztetést kezdenek a kiemelt sportágak szakszövetségeivel a sportélet hatékonyabb fejlesztése érdekében. Az LMP támogatja ezt az elképzelést. Lássuk tisztán: felelősen bánnak-e a szövetségek a rájuk bízott közpénzekkel? Hatékony-e a szakmai munka? Mennyi megy el a vezetői fizetésekre, jutalmakra, reprezentációra, operatív működésre? Bővült-e a sportolói bázis? Hangsúlyt fektettek-e a rekreációs célú sport fejlesztésére? S milyen alvállalkozói körrel dolgoznak együtt? Arra kérjük a kormányt, hogy mivel a sportot nemzeti ügynek tekinti, a sportági szakszövetségekkel folytatott egyeztetési folyamat legyen nyilvános, és vonják be az ellenzéki pártok által delegált szakértőket is.
Kérdésem: nyilvánossá teszik-e, és mikor teszik nyilvánossá a beszámolót, ami elhangzott? Várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me