TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Azért teszem fel ezt a kérdést, mert Orbán Viktor miniszterelnök úr mind a 23 megyeszékhelyre ellátogatott, és beígért olyan fejlesztéseket, amelyek nagyon fontosak a megyei jogú városoknak. Így Zala megyében is járt Nagykanizsán és Zalaegerszegen, és ott is beígért különböző fejlesztéseket, aminek nagyon örültünk mi, ellenzéki politikusok is, mert azt gondolom, nagyon fontos megoldani azokat a problémákat, amelyek tapasztalhatóak akár Zala megyében, akár más megyei jogú városban.
Ezért tehát az a kérdésem, hogy mi lesz a Zala megyében beígért fejlesztésekkel. Nevezetesen Zalaegerszegen olyan ígéret volt, amely mindenképpen az ott élőknek segítséget tudott volna nyújtani. Például szeretném aláhúzni, hogy 5,4 milliárd forintos kórházfejlesztést ígért be 2018-ig - azt gondolom, ez minden Zala megyeinek nagyon fontos lehetett volna -, kétszer kétsávos autóutat, amely összeköti a 76-os utat és az M7-es autópályát, szintén 2018-ig ez elkészült volna. Nagykanizsán is hasonló módon beígért olyan támogatásokat, amelyek fontosak lettek volna, például egy új ipari park létrejöttét, egy déli elkerülő utat épített volna, illetve multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokot, a városközpontban különböző konferencia- és rendezvényközpontot szeretett volna fejleszteni. Ebből adódóan, én azt gondolom, mind a két nagyvárosban, megyei jogú városban nagyon fontosak lettek volna a fejlesztések.
Közben kaptuk azt a hírt, hogy mégsem lesz ez megfinanszírozva magyar forrásból, ahogy ígérte a miniszterelnök úr, hanem majd különböző európai forrásokra lehet igényt tartani, és európai uniós forrásokból majd talán ezt a programot, amit meghirdetett a megyei jogú városokban, végre lehet hajtani.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy ezek a fejlesztések valóban megtörténnek-e, és valóban csak európai uniós forrásokat kívánnak-e erre fordítani. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me