HEGEDŰS LORÁNTNÉ,

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ,
HEGEDŰS LORÁNTNÉ, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt előterjesztő Képviselőtársam! Én magam is a frakcióm nevében azt tudom mondani, hogy támogatni fogjuk ezt a törvényjavaslatot, annak ellenére, hogy maga az indokolásrésze a törvényjavaslat írott szövegének vajmi keveset árult el a valódi szándékokról. Itt most több minden elhangzott a Házban.
Mi magunk is próbáltuk volna saját önkormányzati képviselőinket megkérdezni arról, hogy vajon mi lehet a valódi indok ezen tulajdonváltás kapcsán, és reméljük, csak remélni tudjuk, hogy a fejlesztési szándékok, amelyekről itt többen szóltak már, azok mögött nincs olyan motívum, ami miatt egyszer majd kénytelenek lennénk megbánni az igen szavazatunkat, és a jelenlegi törvényalkotói indokokat felülírná, vagy megmásítaná.
Továbbra is elég nehezen tudjuk azt a mi részünkről elfogadni, hogy most már tényleg töb-bed-jére történik tulajdonváltás állam és önkormányzatok között, jellemzően ez inkább államosítást jelent, mint az önkormányzatok helyzetbe hozását. Most éppen ez a szituáció azért kevésbé kritikus, de általában az államosítást ilyen értelemben el szoktuk utasítani.
(17.40)
Ugyanakkor azt még hozzá kell hogy tegyem, különösen Hoppál Péter államtitkár úr expozéjával vagy hozzászólásával kapcsolatban, hogy talán nem utólagos vizsgálattal kellett volna eldönteni, hogy az egykoron, 2015-ben megalkotott törvény valóban alá volt-e támasztva vagy sem. Tehát talán érdemes lett volna már akkor úgy megalkotni a törvényt, hogy az ott előterjesztett ingatlanok sora mind azt a törvényalkotói szándékot fejezi ki, amire az akkori törvény született.
Tisztelettel kérdezném, hogy ha az államtitkár úrnak van esetleg olyan konkrét tudomása arról, hogy milyen további ingatlanokról fogunk majd dönteni akkor, amikor ezt a törvényt megszavazzuk, akkor tárja most itt a Ház elé, mert azért talán az is befolyásolni fogja a szavazatunkat, ha kiderül, hogy tömegével fognak még ilyen önkormányzati javaslatok vagy állami igények jelentkezni.
Összességében, tehát még egyszer azt tudom mondani, hogy támogatni fogjuk a javaslatot. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me