VIGH LÁSZLÓ

Full text search

VIGH LÁSZLÓ
VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Szeretném megköszönni az MSZP-nek, a Jobbiknak és az LMP-nek a támogatását.
Teleki László MSZP-képviselő úrral abban egyetértek, valóban helyi ügyről van szó, és a helyi ügyeket a helyi képviselőknek kell támogatni. Amiben viszont nem értünk egyet, feljegyeztem képviselő úrnak az egyik mondatát, hogy nem tudják az állampolgárok, hogy kinek a tulajdonában van az ingatlan, kinek a tulajdonában van egy intézmény. Szeretném elmondani, hogy a Hevesi Sándor Színház Zalaegerszegen a megyei közgyűlés tulajdonában volt, most a város tulajdonában van, a megyei színház nagyon jól működött, a városi színház is jól működik. Az embereket, ne haragudjon, képviselő úr, nem nagyon érdekli, hogy kinek a tulajdonában van a színház, inkább az érdekli, hogy jó darabokat látunk-e, ez nagyon fontos. És hogyha rátérhetnék a múzeumra, egy múzeumnál sem az dönti el, hogy állami vagy megyei vagy városi tulajdonban van.
Azt mondta képviselő úr, hogy szabadabb önkormányzatok. Én azt gondolom, hogy egy óriási váltás történt az önkormányzati rendszerben. Én is voltam polgármester húsz évig, és akkor azon vitatkoztunk, hogy miből vegyünk el mennyi pénzt, mert egy iskolafenntartáshoz 40 százalék támogatást kaptunk és 60-at hozzá kellett tenni, és sok önkormányzat azt mondta, nem az akarattal van gond, hanem a lehetőséggel. Azt gondolom, hogy az önkormányzati konszolidáció után arról beszélni, hogy nem szabadok az önkormányzatok, egy picit nehéz, nem beszélve arról, hogy milyen fejlesztési forrásokat kapnak most a TOP-ból és máshonnan. Azt gondolom, hogy az önkormányzatoknak ilyen jó helyzete, Teleki képviselő úr, soha nem volt, hál’ istennek.
Hegedűs Lorántnénak is szeretném megköszönni a támogatását.
Azt mondja az LMP szóvivője, hogy államosítás, és elveszik az önkormányzatoktól. Igen, most egy iskolarendszer, ami Zala megyében működik, 258 településből hál’ istennek nagyon sokban működik még alapfokú oktatási rendszer, a polgármesterek nagyon örülnek neki, hogy az állam a saját településükön kifizeti a víz, villany, gáz árát és kifizeti a béreket, és az intézmény ott marad, és a gyermekek ott tanulhatnak. Ha egy államosításnak ilyen jó híre van, akkor örömmel vesszük az államosítást.
Ön is azt mondta, hogy kivéreztetett önkormányzati rendszer van. Talán ez abból is fakad, hogy nem tudott polgármester lenni ön az elmúlt 26 évben, mert aki polgármester volt és működött a rendszerben, az tudja, hogy mit jelentett üzemeltetni akkor, amikor, nem mondom a pártokat, hogy kik üzemeltették - 2015 -, és kik üzemeltetik 2010 után az önkormányzatokat.
(17.50)
Egy teljesen más világ van. Ha találkozna polgármesterekkel és beszélgetne velük, akkor tudná, hogy most egy szabadabb világ van az önkormányzati rendszerben. Azon gondolkodnak, hogy melyik intézményt hogyan tudják fejleszteni és melyik utat hova építsék. Tehát egy teljesen más rendszer van.
E rövid kis intermezzo és vita után még egyszer szeretném megköszönni az összes párt támogatását ezekben az egyéni ügyekben, Kanizsa és Zalaegerszeg kérdésében, mert itt valóban egyéni ügyekről van szó, arról van szó, hogy két olyan megoldás kell, amely szolgálja a város érdekét és szolgálja a megye érdekét. Köszönöm megtisztelő figyelmüket, és köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me