BARTOS MÓNIKA

Full text search

BARTOS MÓNIKA
BARTOS MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Nekünk, magyar állampolgároknak vasárnap, október 2-án lehetőségünk lesz arra, hogy véleményt formáljunk az Európai Unió bevándorláspolitikájáról. Lehetőséget kapunk arra, hogy megválaszoljuk, egyetértünk-e azzal, hogy a brüsszeli bürokrácia a tagállamokat és azok állampolgárait, így minket is megkerülve döntsön arról, hogy embereket telepítsenek be hozzánk.
A kényszerbetelepítésről szóló jogtalan döntésre most a népszavazás adhat egy politikailag és közjogilag egyaránt sikeres, demokratikus választ. Azonban a migránskérdéssel kapcsolatban, főleg az esetek egyre szaporodó számát is figyelembe véve, nagyon kevés szó esik a nőket érő hatásokról és a veszélyekről, hiszen a kényszerbetelepítésnek súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági kockázatai is vannak. A bevándorlási hullám felelőtlen kezelése az Európai Unióban jelentős társadalmi feszültségeket okozott és okoz, és ez komoly gondot jelent, veszélyt jelent a nőkre, a hölgyekre nézve.
A bevándorlókat fogadó, korábban békés uniós országokban sajnos az elmúlt két évben jelentősen megnövekedett a bevándorlók által elkövetett szexuális zaklatások és erőszakos bűncselekmények száma. Én szomorúan azt tapasztalom, hogy a nemzetközi és hazai jogvédő szervezetek többsége nem emelt szót a migránsok által a nőket és kiskorúakat érő szexuális bűncselekmények, zaklatások ellen, sőt csak a szolidaritást hangsúlyozzák. Nem veszik észre, hogy a szolidaritást félreértelmező magatartásukkal az európai állampolgárok, az európai rend, a nők, sőt a rászoruló menekültek érdekeit is sértik.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Kérdezem, ön hogy látja, a nemzetközi és hazai jogvédő szervezetek mennyire állnak ki (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a nők jogai mellett. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me