DR. VÍZKELETY MARIANN

Full text search

DR. VÍZKELETY MARIANN
DR. VÍZKELETY MARIANN igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Köszönöm, hogy kérdésével rámutatott a kényszerbetelepítés egy olyan következményére, amely méltatlanul kevés visszhangot kapott. Ahogyan ön is említette, a korábban békés európai államokban hirtelen megnövekedett a nők és a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények száma. Köztudott, hogy szilveszter éjjelén németországi városokban, így például Kölnben tömeges támadásokat követtek el nők ellen. E tömeges támadások gyanúsítottjai újonnan érkezett észak-afrikai bevándorlók voltak. A támadásnak országszerte 1200 nő esett áldozatul. Számos hasonló eset történt azóta Németország, Svédország és Ausztria különböző fesztiváljain és fürdőiben is.
Hazánkban a kormány eredményes intézkedéseinek köszönhetően nem történtek olyan brutális atrocitások, mint Nyugat-Európában. Azonban szomorú tény, hogy a bevándorlók által elkövetett szexuális támadásoknak már magyar áldozata is van. (Bangóné Borbély Ildikó: …17 gyerek halt meg eddig családon belüli erőszakban!) Tehát valós a veszély, hogy egyszer nemcsak Nyugat-Európában, hanem előbb vagy utóbb Magyarországon is mindennapossá válhatnak ezek az események.
Az olyan szervezetek, mint az Amnesty International vagy a Társaság a Szabadságjogokért, úgy tűnik, az illegális bevándorlók érdekeit védik, az emberi jogi normák tiszteletben tartásának jelszavát hangoztatva. Tudomásunk szerint nem emelték fel szavukat a szexuális bűncselekmények áldozatainak megsegítése érdekében, és nem ítélték el nyilvánosan ezeket az eseményeket. Látható, hogy ezek a jogvédő szervezetek nem tesznek semmit annak érdekében, hogy a magyar és az európai nők jogai ne sérüljenek.
Európaiként, az Unió tagjaként kultúránk meghatározó részét képezi a nemek közötti egyenlőség elve. Alaptörvényünk rögzíti, hogy a nők és a férfiak egyenjogúak, és Magyarország külön intézkedésekkel védi a nőket és a családokat. A kormány minden eszközzel segíti a nők és a családok védelmét. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me