DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár Úr! A magyar letelepedésikötvény-programot egyes közvetítő cégek már úgy reklámozzák, hogy a kötvény megvásárlásával hamarosan magyar állampolgárságot is lehet szerezni. Ezekben a filmekben nagyon hosszasan ecsetelik, hogy az állampolgárság megszerzése tekintetében milyen kedvezményeket kapnak hamarosan a kötvényvásárlók. Többek között magyar nyelvből sem kell majd vizsgát tenniük. Miközben önök az egész politikájukat a félelem- és gyűlöletkeltésre alapozzák, a Fideszhez kötődő körök gazdag migránsok Magyarországra telepítéséből szakítanak milliárdokat.
(16.00)
Ráadásul úgy, hogy végül még a magyar emberek fizetnek a bevándorlóknak, ugyanis aki megveszi a kötvényt, kölcsönt ad Orbán Viktor kormányának, és azonnal élethosszig tartó letelepedési engedélyt kap Magyarországon, majd öt évvel később a pénzét kamatostul visszakapja, ráadásul a magyar emberek pénzéből kifizetett kamat jóval magasabb a piaci hozamoknál. A kötvényforgalmazáshoz kötődő milliárdos haszon pedig fideszes haverokhoz vándorol a letelepedési államkötvények értékesítésére beiktatott offshore cégeken keresztül. Ezzel a konstrukcióval mára 16 ezer, azaz egy kisvárosnyi embert, köztük sajnos bűnözőket is hoztak Magyarországra. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Nem igaz! Neveket kell mondani!) A mohóságuk, úgy tűnik, azonban nem ismer határokat. Láthatjuk, hogy most már a magyar állampolgárság kiárusítását is tervezik. Biztosan ennek benyújtására is lesz majd a Fidesz soraiban önként jelentkező, hiszen legutóbb Rogán Antal frakcióvezetőként sem szégyellte bevállalni a letelepedési biznisz képviseletét.
Államtitkár úr, a Belügyminisztérium felelősségi körébe tartozik a bevándorlást és állampolgárságot szabályozó törvények kidolgozása. Az önök felelőssége is lesz, ha a letelepedési joggal csencselők holnap már a magyar állampolgárságot is eladhatják. Mivel a Belügyminisztérium nem tette meg, az MSZP benyújtotta a letelepedési üzlet felszámolásáról, a haverok offshore cégei által bezsebelt extraprofit visszafizetéséről szóló törvényjavaslatot.
Kérdezem tehát államtitkár urat: csakúgy, mint a letelepedésikötvény-üzlet, az állampolgárság kiárusítása is a Belügyminisztérium asszisztálásával valósul majd meg, vagy a kormány ezúttal esetleg hajlandó lesz megálljt parancsolni a fideszes haveroknak és támogatni a letelepedési biznisz megszüntetéséről szóló MSZP-s javaslatot? Továbbra is kérdésem az is, hogy Orbán Viktor vajon mennyit kap ebből a kötvénybizniszből. Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me