KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Határozottan visszautasítom képviselő asszony alaptalan vádaskodásait. Az a hír, amire ön ismételten hivatkozik, minden alapot nélkülöző hazugság. A Belügyminisztérium részéről eddig is megadtunk minden tájékoztatást. Múlt héten ugyanebben a kérdésben kimerítő választ adtam, és egy tájékoztató anyagot is megküldtünk.
A konkrét kérdéseire az alábbi választ adom. Az állampolgárság megszerzésének feltételeit nem kívánja könnyíteni a kormány. Nincs ilyen előterjesztés, nincs ilyen napirend a kormány előtt. Magyarország nem állampolgárságot, hanem tartózkodást biztosít a letelepedési kötvényt vásárló befektetőknek. A kérelmezők négyszeres biztonsági szűrőn esnek át, a nemzetbiztonsági vizsgálatot a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ és az Alkotmányvédelmi Hivatal végzi, és ennek keretében együttműködnek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal. A letelepedési kötvény megfelel az európai uniós szabályoknak, a nemzetközi gyakorlatnak. Arra kérem tisztelt képviselő asszonyt, hogy a kormányra hallgasson és ne a videofelvételekre.
A reklámfilm komolyságával kapcsolatban engedjen meg egy gondolatot! A képviselő asszony megnézte a parlament Gazdasági bizottsága által jóváhagyott vállalkozások listáját, amelyek jogosultak letelepedési kötvényt jegyezni. A videofelvételen szereplő cég nem is szerepel ezek között.
Tisztelt Képviselő Asszony! A miniszterelnök úrról szóló megalapozatlan vádaskodásait is határozottan visszautasítom. Tisztelt képviselő asszony, ha önnek fontos Magyarország biztonsága, a magyar emberek megvédése, az ország megvédése, akkor vegyen részt október 2-án a népszavazáson, és szavazzon nemmel. (Közbeszólások az MSZP soraiból, köztük: Jaj! - Közbeszólások a Fidesz soraiból, köztük: Helyes!) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me