Döntés kivételes eljárásban történő tárgyalásról

Full text search

Döntés kivételes eljárásban történő tárgyalásról
Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte, hogy az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalja meg az egyes törvényeknek a tiltott szerencsejáték megakadályozásával összefüggő módosításáról szóló T/12250. számú előterjesztést. A kormány azt kezdeményezte, hogy a módosító javaslatok benyújtására a mai ülésnapon a kivételes eljárást elrendelő döntés meghozatalát követő harmadik óráig legyen lehetőség, az összevont vitára, valamint az összegző módosító javaslatról történő határozathozatalra és a zárószavazásra a holnapi ülésnapon kerüljön sor.
(14.10)
Tisztelt Ház! A házszabályi rendelkezések 62. § (1) bekezdése alapján a kivételes eljárásban történő tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül határoz. Felhívom a figyelmüket, hogy a kivételes eljárás elrendeléséhez a képviselők több mint felének, azaz száz képviselőnek az igen szavazatára van szükség. Most a döntéshozatal következik. Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/12250. számú előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását az előterjesztői indítvány szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a Ház 115 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül az indítványt elfogadta.
Az elfogadott döntésünknek megfelelően a módosító javaslatok benyújtására ma 17 óra 10 percig van lehetőség, a törvényjavaslat összevont vitájára az összegző módosító javaslatról történő határozathozatalra és a zárószavazásra a holnapi ülésnapon kerül sor.
Tisztelt Ház! A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a Magyar-Bolgár Barátság Napjáról szóló H/9425. számú határozati javaslat összevont vitájára a mai ülésnapon a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló 2015. évi LXXV. törvény módosításáról szóló T/12066. számú törvényjavaslat általános vitáját követően kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a polgári perrendtartásról szóló T/11900. számú törvényjavaslat általános vitájának lefolytatására és lezárására a mai ülésnapon utolsó napirendi pontként kerüljön sor. Kérem, aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a keddi ülésnapon az üléskezdés időpontja 8 órára módosuljon, valamint a határozathozatalokra legkorábban 11 órától kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, szintén kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége elfogadta a javaslatot.
A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a keddi ülésnapon az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény módosításáról szóló T/12067. számú törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig az egyrészről az Európai Unió és tagállamai, másrészről Kanada között az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás aláírásával kapcsolatos álláspontról szóló H/12180. számú határozati javaslat általános vitáját követően kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a napirendi ajánlást az előbbiekben elfogadott módosításokkal. Kérem, szintén kézfelemeléssel jelezzék! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendet elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me