DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt képviselő úr, a mi tárcánk az EFOP-projektekkel foglalkozik, nem a GINOP-projektekkel, de ön már mindenkit megvádolt itt korrupcióval, csináltam egy rövid listát: egri főiskola, Kaposvári Egyetem, Pannon Egyetem, Szent István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Kodolányi János Főiskola, Óbudai Egyetem, és még sorolhatnék rengeteg más képzőszervezetet is, szinte már nincs olyan szervezet Magyarországon, aki az ön széles portfóliójában ne szerepelt volna, és amely területeken legalábbis ön különböző zűrös, zavaros, visszaélésgyanús ügyeket ne látna.
Nyilván az azonnali kérdés műfaja nem alkalmas arra, hogy ön föláll, mond egy projektet, és elmondja, hogy melyik egyetemen mennyit költöttek rá, vagy melyik kft. hogyan, miként költött. Nyilván ennek más műfajai vannak, ha ezekben az ügyekben ön szeretne tényeket, adatokat megtudni, de ezek kint is vannak az interneten, onnan is tájékozódhat, az elszámolásokból is tájékozódhat, a projektgazdákhoz, a különböző beszerzések kiíróihoz, a kedvezményezettekhez adatigényléssel fordulhat, és tőlük ezeket az információkat beszerezheti.
Azzal persze, hogy információból többet szerez ön be, nem biztos, hogy ebben bármifajta visszaélésre is bukkan. Ha ön pedig visszaélésre bukkan, akkor nyilván megvan a lehetősége, hogy ezt megtegye nem politikai, hanem jogilag értékelhető eszközökkel. Úgy látom, ön ebben kevésbé aktív, inkább politikailag szeret ezekről a témákról beszélni. Nyilván mindig mindenhol vannak olyanok, akik nem nyernek, akik alul maradnak, nyilván azok bőven szolgáltathatnak adott esetben akár még információkat is valakiknek.
Nem tudom, hogy önnél ez így van-e vagy nem így van, mindenesetre attól, hogy ilyen számokat elmond egyébként a mi tárcánkhoz közvetlenül nem is kapcsolódó projekt kapcsán, szerintem előrébb sem a hatékonyság tekintetében, sem politikailag nem vagyunk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me