DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! Nagyon örülök neki, hogy önnel vitathatom meg azt az egyébként szomorú esetet, ami a napokban a szemünk előtt játszódik le. A volt CBA franchise partner Palóc Nagykereskedelmi Kft. ugyanis hosszú, 25 évnyi működés után, úgy tűnik, csődvédelembe menekül, és magára húzta a rolót. Ez csak azért is fontos, mert bár Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatója volt, de csődje, illetve a csődvédelembe való menekülése 1300 embert, illetve 1300 embernek a családját fogja érinteni.
(Dr. Szűcs Lajost a jegyzői székben
dr. Tiba István váltja fel.)
Nehéz lehet persze belelátni, hogy mi is okozhatta a csődöt, minden bizonnyal lehetett rá egyébként a kormány eddigi tevékenységének is hatása, hiszen hogyha megnézzük a multik kiszorítását, illetve megregulázását célzó intézkedéseket, tisztán láthatjuk, hogy mind a dohánytermékek forgalmának kiesése, a vasárnapi zárva tartás vagy például a tranzakciós illetékeknek a bevezetése, a reklámadó, az útdíj bevezetése, ezek mind olyan nehezen érintették a céget, hogy az egyébként a 2000-es évektől felfelé ívelő és 2011-2012-ben még pozitív, stabil mérleget produkáló gazdasági társaság megrogyott, és most már az egymás utáni két évben, úgy tűnik, negatív eredményt ért el. A lényeg tehát, hogy egy olyan hazai gazdasági környezet is közrejátszhatott, amely egy 25 éve jól működő, 27 milliárd forintos árbevételt produkáló cégnek a csődjét jelenti.
Most ott tartunk, tisztelt miniszter úr, és talán önnek is ismerősök lehetnek ezek a boltok, hogy például Nógrád megyében vagy a Heves megyei Poroszlónál, ahol egyébként szerintem már meg is állhatott hasonló boltban, vagy az abádszalóki, vagy például a karcagi boltban, ami ismerős lehet, a dolgozók nem tudják a „hogyan tovább”-ot. Nem tudják, hogy bérüket megkaphatják-e, meg fogják-e kapni az augusztusit, egyáltalán azt sem tudják, hogy hogyan tovább. Jellemzően ezek a családok, akiknek már nincs hová nyúlniuk, nincsenek tartalékaik.
Mindenképpen az is említésre méltó, hogy tekintettel arra, hogy CBA franchise-ról van szó, a kormánynak talán látnia is kellett, hogy közelít a baj. Éppen ezért tisztelettel kérdezem miniszter urat, mit tegyen ezen 1300 ember és családja, akinek fogalma sincs, hogy mi lesz velük. Látta-e előre a kormány, hogy ilyen komoly baj közelít? Ha igen, akkor miért nem cselekedett? És mit kíván tenni, mit tudnak remélni a nógrádi, hevesi, Szolnok megyei családok, akik a Palóc Nagykereskedelmi Kft. munkáiból éltek? (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me