DR. SZABÓ LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZABÓ LÁSZLÓ
DR. SZABÓ LÁSZLÓ külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A kérdéssel kapcsolatban egy kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, hogy tájékozatlan az, aki feltesz ilyen kérdéseket, és picit úgy érzem, hogy nem a tényekre, hanem a Disney Channelre hivatkozik, folyamatosan híresztelésekről, pletykákról beszél, és ezekből von le teljesen következetlen következtetéseket.
A népszavazás előtt néhány nappal újra kiderült, hogy a baloldal egyértelműen bevándorláspárti, támogatja a kötelező kényszerbetelepítést. Oroszkérdést hoz fel úgy, hogy nem is igazándiból definiálja, hogy mi az az oroszkérdés. Nagyon jól tudjuk, hogy Magyarország, a magyar nép érdekeit képviseli a magyar kormány. Oroszországgal egy pragmatikus kapcsolatunk van. Továbbra is emlékeztetném arra képviselő urat, hogy az energiabiztonságunk szempontjából nagyon fontos, hogy Oroszországgal kapcsolatban maradjunk továbbra is. Természetesen mindent megteszünk, hogy diverzifikáljuk a magyarországi energiaellátást.
Érthetetlen ugyanakkor, hogy ön még mindig kétségbe vonja a kötelező betelepítési kvótának a tényét, ugyanakkor az Európai Bizottság, sőt az Európai Bizottság szóvivője is rendszeresen megerősíti, hogy létezik ez a kategória, és Brüsszel továbbra is a betelepítési kvóták mellett van. Teljesen egyértelmű ezért, csak direkt lehet félreérteni. Azt, hogy a magyar emberek kikkel akarnak együtt élni, teljesen egyértelműen a magyar emberek joga eldönteni, és erről szól az október 2-ai népszavazás. Az MSZP bojkottfelhívása antidemokratikus, és csak azt mutatja, hogy a baloldal fél az emberek véleményétől. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van!)
Mindenkit arra kérünk, hogy október 2-án menjen el, és szavazzon nemmel, ugyanis Magyarország jövőjét nem szabad kockáztatni, el kell utasítani az illegális bevándorlást és a kényszerbetelepítést. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me