DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Hogy a baloldal pontosan hová szeretné telepíteni a bevándorlókat, arról őket kell megkérdezni. (Gőgös Zoltán: A kötvényesek hova mennek?) De egy biztos, a mostani mellébeszélést megelőzően sok baloldali politikus foglalt állást a betelepítési kvóták mellett. (Gőgös Zoltán: A kötvényesekkel mi van?) Szeretném, Gőgös úr, az ön figyelmét is felhívni Horváth Csaba budapesti szocialista vezető szavaira, aki korábban azt mondta: „Üzenem minden itt élő bevándorlónak, nem kell félnetek, Budapest befogad.” Jellemző, hogy nem olyan rég még két baloldali párt is gyűjtött aláírást a kvóták mellett.
Interpellációjában ön a kvótacsomag regionális hatásairól is szólt. Azért jogos ez a felvetés, mert a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a betelepítési programok lába a településekig ér, ilyen értelemben az október 2-ai népszavazás 3200 helyi népszavazásként is megállja a helyét. A nemzetközi példák jól mutatják azt, hogy ha a brüsszeli vezetők nem veszik figyelembe az állampolgárok aggodalmait, az ő akaratukkal szemben politizálnak, akkor előbb-utóbb népszavazásokra kerül sor helyi szinten is és országos szinten is.
Tisztelt Képviselő Úr! Amint azt a mai ellenzéki napirend előtti felszólalásokból is jól láthattuk, sokan még most is elvitatják a brüsszeli kvótacsomag tényét. Annak ellenére teszik ezt, hogy sok döntés született arról, hogy létrejöjjön egy kötelező eljárás a bevándorlók szétosztására, és ha valaki ebben nem kívánna részt venni, akkor pénzbüntetés is jár, és még a családegyesítések is könnyebbek lennének. Ennek alapján Magyarországra is bevándorlók ezreit telepítenék. És nagyon jellemző az, nagyon beszédes az, hogy amikor megkérdezték az Európai Bizottság szóvivőjét, hogy visszavonja-e az Európai Bizottság a kvótacsomagot, nemes egyszerűséggel jelezte, hogy eszük ágában sincs. Azt gondolom, hogy ezek után most a tagállamokon a sor, hogy elutasítsák ezt az elhibázott kvótacsomagot. Úgy is mondhatnám, hogy most rajtunk a sor. A kormány ezért kezdeményezett népszavazást.
(Az elnöki széket Jakab István,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Ha több millió ember vesz részt ezen népszavazáson, akkor annak mindenképpen lesz politikai kö-vet-kezménye. Ha elegen megyünk el, akkor az eredmény nemcsak a mostani kormányt, hanem a következő kormányokat is kötelezi majd, mert mi azt gondoljuk, hogy csak a magyar emberek dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni, és azt szeretnénk, ha ezt az alapelvet minden jövőbeni kormány is tiszteletben tartaná, ha másért nem, azért, mert Magyarország jövőjéről van szó. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me