GYOPÁROS ALPÁR

Full text search

GYOPÁROS ALPÁR
GYOPÁROS ALPÁR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország ezen a héten kvótanépszavazásra készül. A népszavazásra azért van szükség, mert a brüsszeli Bizottság egy felső határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akar rákényszeríteni a tagállamokra, amely szerint a bevándorlók széttelepítéséről az Unió intézményei döntenek egy matematikai képlet alapján. A magyar emberek arra készülnek, hogy nemet mondjanak erre, és egyértelműen kinyilvánítsák: csak ők dönthetik el, hogy kivel akarnak együtt élni, és ezt senki nem mondhatja meg helyettük.
Vasárnap nem csak Magyarországon lesz népszavazás. Allex egy festői szépségű, 2500 lelkes békés kis település Dél-Franciaországban, de félő, hogy már nem sokáig. A francia kormány ugyanis bejelentette, hogy a köznyelvben dzsungelnek hívott calais-i migráns-sátortáborból 12 ezer bevándorlót kíván széttelepíteni az országban, közülük 50-et Allex-be. Allex lakói pedig nem akarják, hogy migránstelepet létesítsenek náluk, és erre minden okuk megvan. A bevándorlásnak ugyanis súlyos biztonsági kockázatai vannak. Franciaországban az elmúlt másfél évben 238-an vesztették életüket terrortámadásokban, amelyeket első- vagy másodgenerációs bevándorlók követtek el. A francia belügyminiszter kijelentette: szinte nincsen olyan nap, hogy a biztonsági erők ne hiúsítanának meg újabb merényleteket. Allex pedig védekezik: polgármestere abban a pillanatban kezdeményezte a referendum kiírását, hogy a központi kormány terve napvilágra került.
Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ne legyenek illúzióink: minden országban, ahová nagy számban érkeztek migránsok, széttelepítették őket. A népszavazás gáncsolói is nagyon jól tudták ezt, de hallgattak róla, akik be akarják engedni a migránsokat, azok ugyanis szét is akarják telepíteni őket: a széttelepítés a beengedés egyenes következménye. A baloldali vezetésű városok Martin Schulz egy nyilatkozata alapján arra készülhetnek, hogy Brüsszellel titokban megegyezve, a polgárokat kicselezve telepítsenek be migránsokat. (Gőgös Zoltán: Miért hazudsz már megint? Brüsszellel hogy állapodhatna már meg?!) Csakhogy erről szerencsére nem a baloldali városvezetők fognak dönteni, hanem a polgárok, akik most vasárnap a népszavazáson nemet mondhatnak a kényszerbetelepítésre.
Tisztelt Államtitkár Úr! Segítsen megfejteni nekünk: vajon hova akarja a baloldal széttelepíteni a migránsokat? (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szegedre.) És vajon milyen kockázatai lehetnek az egyes településeken az adott településre érkező kényszerbetelepítésnek? Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me