DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, nemcsak a marcali kórháznak, de minden más kórháznak az lett volna az igazán veszélyes, hogyha a szocialista egészségügyi kormányzás, szocialista-liberális ámokfutás folytatódik tovább, hiszen akkor önök nagyon lelkesen szedték volna a vizitdíjat nemcsak Marcaliban, de mindenhol máshol.
Az önök egészségügyi kormányzásának is vannak eredményei: ugye, 6 ezer dolgozó eltávolítása; 16 ezer ágy felszámolása; 650 milliárd forint kivonása az egészségügyből; 600 kispatika bezárása; az E-kasszából, az egészségügyi alapból csak az utolsó években 200 milliárd forintot vettek ki, 1500 milliárd forint alá vitték azt (Bangóné Borbély Ildikó: Volt egy kérdés, államtitkár úr!), amit mi most visszaemeltünk 1700 milliárd forintra… - bocsánat, 2000 milliárd forint fölé; nemcsak 1700-ra, ahonnan önök leépítették, hanem 2000 milliárd forint fölé.
Igyekeztünk mindenhol, az ország minden részén, Marcaliban és máshol is fejlesztéseket vinni, továbbvinni. Ön is tudja, tisztelt képviselő úr, hogy a szülészet-nőgyógyászati osztályon az elmúlt években Marcaliban kevesebb mint már 300-an szültek, 300 gyermek született, és ön is tudja, hogy van a szakmai kollégium szülészet-nőgyógyászati tagozatának egy minimumajánlása, hogy mennyi az az esetszám, ami azért szükséges (Bangóné Borbély Ildikó: 300 gyerek nem?), hogy meglegyen az a rutin, meglegyen az a tapasztalat az orvosoknál azért, hogy biztonságban tudjanak megszületni a gyerekek. (Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiból.) Ön is tudja, ez 500. Az az ideális, hogyha három-négy szülés van egy kórházban naponta, de az évi 500 születésszám a minimum ahhoz, hogy biztonságban tudjanak ezek a gyermekek megszületni; legyen hozzá háttér, rutin és tapasztalat. Ez Marcaliban sajnos a gyermekszám alacsony volta miatt csökkent 300 alá.
Éppen ezért nem külön kormányzati döntés szerint, hanem, mondom, a szakmai kollégium szülészet-nőgyógyászati tagozata szövődmények megelőzéséhez adott iránymutatása szerint nem működhet ilyenkor önállóan már egy önálló szülészeti osztály. De mindenkinek ez természetesen Kaposváron biztosított. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me