HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Úgy is fogalmazhattam volna, tisztelt képviselőtársak, államtitkár úr, a kérdést, hogy: tudta, hogy Somogy megyében látványos szakaszához érkezett az egészségügy összeomlása?
Államtitkár úr, az egészségügy átalakítása jegyében a marcali kórházat integrálták a kaposvári kórházba. Magas minőségű, magas színvonalú, azonos hozzáférésű és esélyű betegellátást ígértek. Hivatkoztak a humánerőforrás-problémára is az integrációkor, ön azt állította, hogy így most a szakorvosok biztosítása Marcali és környéke lakossága számára sokkal inkább megoldott. Azóta a marcali kórházból jelentős számú orvos távozott. Súlyos munkaerő-problémákkal küszködik a kaposvári kórház is, a probléma olyan súlyos, hogy a folyamatosan leépülő, megszűnő egészségügyi szolgáltatások sorában most - egy orvos halála miatt kialakult kezelhetetlen létszámhiányra hivatkozva -, 2016. szeptember 20-ától bezárják a szülészet-nőgyógyászati osztályt is.
Államtitkár úr, azt ígérték, hogy jobb színvonal lesz. Nem lett, pedig a többmilliárdos fejlesztések után elkeserítően építenek le mindent. Önök egyenlőbb hozzáférést ígértek, nem lett, hiszen a Marcali és környékén élőknek másfél órás oda-vissza buszutazást, háromórás utazást vesz igénybe, hogy ugyanazokhoz a szolgáltatásokhoz hozzáférjenek. Államtitkár úr, mikor veszik már észre, hogy hiába állnak ki a marcaliak egy emberként a kórházért, ha nincs az infrastruktúrának valós gazdája, ha nincsenek források, kiszámítható működési mechanizmus, ez az erőfeszítés semmit sem ér? Ha tényleg fontos lenne önöknek, hogy több gyerek szülessen, akkor nem bezárnák ezt az osztályt, hanem mindent elkövetnének, hogy megmentsék.
Államtitkár úr, mikor fogják már belátni, hogy ez az átalakítás hiba volt, hogy önök az egészségügy átalakításában rossz úton járnak? Tisztelt Államtitkár Úr! Miért akarnak elfekvőt csinálni a marcali kórházból többmilliárdnyi befektetés után? (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me