IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint vezetője, Parragh László fontos partnere a kormánynak. Eddig számos kérdésben hallgattak rá. Tudomásom szerint az ő javaslatára csökkentették például négy évre a szakiskolai képzést. Ő javasolta, ő diktálta a duális képzés bevezetését is. Ő adta le a megrendelést a kormánynak, hogy idén szeptembertől csökkenteni kell a szakközépiskolákban a természettudományos tárgyak oktatását.
Nemrég azonban Parragh László egy nagyon izgalmas kijelentést tett. Kecskeméten, az 54. közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt, idézem: „Magyarországon ma nincs felnőttképzés. Itt gyakorlatilag csak pénzmosásról van szó nálunk ezen címszó alatt.” - itt az idézet vége. Innen a parlamentből kívánunk jó reggelt Parragh Lászlónak. Mi már évek óta pontosan erről beszélünk: politikai kapcsolatokkal rendelkező cégcsoportokról és képzőkről, akik a munkaügyi központokkal összefonódva a saját zsebükre játszanak; vagy arról, hogy Magyarországon az uniós átlagtól jóval elmarad a felnőttképzésben részt vevők aránya, illetve arról, hogyan nyúlják le az uniós forrásokat ezen a téren is.
Az LMP reméli egyébként, hogy Parragh László valódi reformokat vár a felnőttképzésben, nem pedig azon kesereg, hogy a mai felnőttképzés egy pénzmosás, mert erre a területre még nem terjesztette ki a befolyását az oligarcháival együtt.
Tisztelt Miniszter Úr! Lehet, hogy Parragh László egy szűk gazdasági oligarchacsoport képviselője, de végre bátran kimondott egy problémát. Megfogadják-e a szavait, nekikezdenek-e a felsőoktatás átalakításának? Felszámolják-e a pénzmosást? Tiszta viszonyokat teremtenek-e ezen a területen? Helyrerakják-e a dolgokat, hogy a hazai felnőttképzés a hazai munkavállalókat szolgálja, ne pedig szűk lobbicsoportok meggazdagodását? Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me