DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ön felszólalásában a Somogy megyei tapasztalatokról szólt. Ezt azért tartom fontosnak, mert rávilágít a brüsszeli kvótacsomag egyik alábecsült kockázatára, arra, hogy a betelepítési program fő terheit végső soron a települések, a falvak és a városok viselik. Európa számos országában ugyanis már most is létezik betelepítési program, most is léteznek kvóták, így hát jól ismerjük a tapasztalatokat is. Ennek alapján egyértelmű, hogy a betelepítési programokat nem úgy kell elképzelni, hogy az egyes országokba telepített bevándorlók egy nagy táborban élnek, hanem úgy, hogy elosztják őket az egyes tartományok, megyék, városok és falvak között. Ez aztán súlyos helyi konfliktusokhoz vezet, mivel az egyes tartományok megpróbálnak részkvótákat lenyomni a települések torkán. Éppen ezért minden települést és minden önkormányzati vezetőt arra kérünk, mérlegelje, hogy saját lakóhelyére nézve milyen következményekkel járna a kvótarendszer bevezetése.
Tisztelt Képviselő Úr! A brüsszeli kvótacsomagnak, sokat beszéltünk már erről, rengeteg kockázata van. A legfontosabb talán a biztonsági kockázat. Ugyanis a terroristák jól szervezett módon kihasználják az ellenőrizetlen bevándorlást, hogy elvegyüljenek a bevándorlók között. Ugyan a bevándorlók túlnyomó többsége áldozat, áldozata sok mindennek, a saját kormányaiknak, az embercsempészeknek és az elhibázott brüsszeli politikának, de ettől még a biztonsági kockázatokat nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Senki sem kényszerítheti a magyar embereket arra, hogy elviseljék az ellenőrizetlen bevándorlás minden biztonsági kockázatát.
Tisztelt Ház! Magyarországon keresztül az elmúlt hónapokban tömegek érkeztek Európába. Sokfelől érkeztek, és sokfelé tartottak. De volt köztük egy terrorista, Salah Abdeslam a neve, aki a Keleti pályaudvarnál toborzott magának társakat, és nem sokkal később Salah Abdeslam olyan terrortámadásokban vett részt, olyan terrortámadásokat hajtott végre, amelyek következtében ártatlan emberek tucatjai vesztették életüket. Azt is jól tudjuk, hogy a würzburgi baltás merénylő a fóti intézetből szökött meg.
A beáramló tömegek között tehát ott vannak azok is, akik beilleszkedés helyett hidegvérrel gyilkolnának. Ezt a biztonsági kockázatot nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Aki elvitatja a brüsszeli kvótacsomag biztonsági kockázatait, annak azt javasoljuk, hogy elemezze a három bevándorló által megerőszakolt magyar lány ügyét, vagy nézze meg a Calais-nál brutálisan megvert kamionsofőrrel készül interjút. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Önöknek is ezt javaslom. Ha nem figyelünk eléggé, ha most nem cselekszünk, akkor azok a súlyos incidensek, azok a súlyos támadások, amelyek Nyugat-Európában megtörténtek, nálunk is megtörténhetnek.
Az október 2-ai népszavazás nem a szokásos belpolitikai küzdelmeinkbe illeszkedik, ez nemzeti ügy, mert Magyarország jövőjéről, Magyarország biztonságáról szól. Nekünk, magyaroknak túl drágán adták a biztonságot ahhoz, hogy ne vegyünk figyelembe minden kockázatot. Magyarország biztonsága megér egy sétát a szavazófülkéig. Ezért is kérünk mindenkit arra, hogy éljen demokratikus jogával, vegyen részt a népszavazáson, és szavazzon nemmel. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me