DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ami a felvetését illeti, Magyarországon komoly vita folyik arról, hogy hol vannak a sajtószabadság határai, és honnan kell figyelembe venni a politikusok magánéletének a védelmét. Nem találkoztam ezzel a kemény jobbikos kiállással akkor, amikor a miniszterelnök családtagjait vették célkeresztbe lejárató cikkek, mint ahogy ez más kormánypárti politikusok esetében is megtörtént. Ettől függetlenül, hogy önök nem álltak ki, azt gondolom, hogy minden politikust megillet a magánélet védelme, különösen, ha nem közszereplő családtagokról van szó. Ez párthovatartozástól függetlenül mindenkire igaz.
Ön a felszólalásában, ha jól idézem, kormánypárti médiumokat emlegetett. Megvallom őszintén, kicsit meglepődtem, meglepett a felszólalása, leginkább az a furcsa, hogy ön tette ezt a felszólalást. Miért is mondom ezt? Engedje meg, hogy az ön mondandójával kezdjem. Ön korábban azt mondta Karcagon: „Nagyon fontos az, hogy Vona Gábor megbízásából nekem kell a Jobbik médiahátterét megteremtenem. Most azon dolgozom, hogy legyen kereskedelmi csatornája a Jobbiknak. A nyári hónapjaim ezzel fognak telni.” Ezt mondta ön 2014-ben Karcagon, és ezek után ön felszólal, és kormányközeli médiumokról beszél. (Szilágyi György: Hol van itt az ellentmondás?)
Ami a finanszírozást illeti, ha cselekvési kényszert érez magában, akkor mindenekelőtt saját pártjában kezdje. A Jobbik pártalapítványa finanszíroz egy portált, és volt olyan hónap, amikor ennek a portálnak négy helyreigazítási kérelmet is kellett közölnie. De van a Jobbiknak egy hetilapja is; azért a Jobbik hetilapja, mert a szóban forgó hetilapot kiadó cég bevételeinek meghatározó része a Jobbik pártalapítványától származik. A párt szócsöveként használt lapban korábban az ön pártelnöke is volt tulajdonos, de még a felesége és a sógornője is - ezek után beszél ön politikaközeli médiumokról.
(13.50)
Nagyon érdekes dolog, hogy az a Jobbik aggódik most a magánélet védelme miatt, amelyik hirdetései révén hosszú ideig tábort vert a Kuruc.info nevű oldalon - talán önök is ismerik ezt. Ez az oldal minősíthetetlen stílusával és vállalhatatlan nézeteivel tűnt ki a többi oldal közül és többek között azzal (Szilágyi György: 888.hu, Habony Árpád. - Közbeszólások a Jobbik soraiból.), hogy közszereplők magántelefonszámait tette közzé. (Az elnök csenget.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me