KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Legelőször is szeretném megköszönni a rendőrség, a magyar emberek melletti kiállását, azt, hogy megfogalmazta, hogy ez a támadás, amely szombat éjjel a Teréz körúton történt, a rendőrök, a rendőrség és a magyar emberek biztonsága ellen irányult.
Tisztelt Országgyűlés! Legelőször is szeretnék itt, a tisztelt Ház falai között is jobbulást és gyógyulást kívánni a rendőr járőrpár tagjainak, akiknek gyógyulása érdekében az orvosok mindent megtesznek, és szeretném azt is kihangsúlyozni, hogy a rendőrség, a Belügyminisztérium és a kormány minden segítséget megad a súlyos sérült rendőröknek a gyógyulásuk érdekében, és visszavárjuk őket a szolgálatba. Köszönjük frakcióvezető úr támogató szavait.
(13.10)
A nyomozás eddigi adatai szerint egyértelmű, hogy a támadás célpontjai a rendőrök voltak. Ez nemcsak a rendőrök, hanem a rendőrség elleni támadás és a magyar emberek elleni támadás is volt. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a rendőrség folyamatosan óriási erőkkel, mondhatom, hogy minden erejével dolgozik a bűncselekmény felderítésén. Eddig 145 kamerafelvételt már lefoglalt a rendőrség, a felvételek kiértékelését a Nemzeti Nyomozóiroda és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ munkatársai közreműködésével folyamatosan végzik.
Az eljárás során kiterjesztett helyszíni szemlére, majd szakértői szemlére, tanúkutatásra, adatgyűjtésre, szakértők bevonására került sor. A rendőrség szorosan együttműködik a Terrorelhárítási Központtal, a polgári titkosszolgálatokkal, a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, és az ügy felderítésén - még egyszer mondom - óriási erőkkel dolgozik a rendőrség.
A nyomozást nagyban segítheti, hogy egy utcai kamerafelvételről látszik az elkövető. Ezt a felvételt a rendőrség még a mai nap folyamán, ma délután közzé fogja tenni a honlapján, és arra kéri a lakosságot, arra kéri a magyar embereket, hogy segítsenek, hogy az elkövető mielőbb kézre kerüljön. Úgy gondolom, hogy ez Magyarország érdeke, ez minden magyar ember érdeke. Ezért kérem a magyar embereket, hogy a segítséget adják meg.
Tisztelt Országgyűlés! Az ügy további részleteiről ennél többet most nem szeretnék mondani a nyomozás érdekeire tekintettel. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, a rendőrség mindent megtesz, hogy az elkövetőt elfogja. S ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik a nyomozást bármilyen módon eddig is segítették. Szeretném hangsúlyozni, hogy a helyszínen a bűncselekmény elkövetését követő pillanatokban nagyon sok segítséget kapott a rendőrség. Az emberek segítettek, információt adtak, együttműködtek a rendőrséggel, hiszen érezték, hogy ez a súlyos támadás nemcsak az áldozatul esett és súlyos sérülést szenvedett rendőr járőrpárt érinti, hanem ez valamennyiünket veszélyezteti és valamennyiünket fenyegeti.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Szeretném önt is és a tisztelt Országgyűlést is tájékoztatni arról, hogy a rendőrség elszánt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az elkövetőt minél hamarabb kézre kerítse és törvény elé állítsa. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti és az LMP-s padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me