SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Full text search

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A KDNP frakciója is megdöbbenéssel értesült a budapesti robbantásról. Részvétünket fejezzük ki az áldozatok felé, és mielőbbi gyógyulást kívánunk nekik. Kiállunk a magyar rendőrök mellett, és azt kívánjuk, hogy mielőbb megtalálják e bűncselekmény elkövetőit.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Csak a vak nem látja, hogy a brüsszeli bürokraták és egyes európai politikusok hibát hibára halmozó döntései következtében Európa, az Európai Unió soha nem látott kihívásokkal néz szembe. Ezek a kihívások már sorozatos terrorcselekmények, nők és gyermekek elleni atrocitások és agresszív megnyilvánulások formájában lassan hétköznapi valósággá válnak. Ebben a folyamatban a következő lépés a kényszerbetelepítés felső limit nélküli intézményesítése. Az Európai Unió felelőtlen vezetői és bürokratái egy olyan új mechanizmust kívánnak lenyomni a nemzetállamok és az európai polgárok torkán, amire semmiféle felhatalmazásuk nincs, s amely a szakadék szélére löki Európát, benne az európai polgárokat. Felfoghatatlan és érthetetlen, hogy mi mozgatja ezeket a szándékokat. De ravasz szándékaik, javaslataik következményeiből nagyon is felfogható, hogy itt Európa gyengítése, kiszolgáltatása és teljes feladása zajlik, kiüresedett ideológiai köntösbe burkolva. Ennyire kiégett volna Európa, hogy széttárt karral tudomásul veszi mindezt?
Tisztelt Ház! Sajnos, eközben a magyar baloldal ebben a kérdésben sem az ország érdekeit tartja szem előtt, hanem inkább a felelőtlen európai vezetőkkel fúj egy követ, csupán kisstílű politikai haszonszerzés céljából. Az MSZP bő másfél évvel ezelőtt álproblémának nevezte a migránshelyzetet (Kunhalmi Ágnes: Álnépszavazás!), voltak olyan baloldali vezetők, akik békés ünneplő tömeget láttak bennük. Eközben az ország több pontján, köztük választókerületemben, Belső-Somogyban is a bőrünkön tapasztalhattuk tavaly, hogy egyáltalán nem álproblémáról van szó. Példaként említhetem Zákány települést, amelyen egy éjszaka alatt több mint 10 ezren vonultak végig, egy hónap alatt majd’ 150 ezren. A számuk csak azért nem lett nagyobb, mert a kormány megtette a szükséges intézkedéseket, a rendőrök és a katonák pedig megvédték a magyar embereket, amiért itt és most is nagy köszönettel tartozunk nekik.
A védelem mellett ugyanakkor a humanitárius ellátás is igen magas szintű volt. Soltész Miklós államtitkár úrral, a Karitatív Tanács elnökével többször a helyszínen bizonyosodtunk meg erről. A kormány e szervezetek munkáját két év alatt 450 millió forinttal támogatta. A migránsok sokszor visszautasították, megalázták őket, de mégis helytálltak. Köszönjük meg nekik is ezt az áldozatos munkát.
Most, egy év elteltével a magyar baloldal teljesen érthetetlen okokból arra buzdítja az embereket, hogy ne mondjanak véleményt a hazánk jövőjét érintő legfontosabb kérdésben. Most is álproblémáról beszélnek a kényszerbetelepítés kapcsán, pedig mindez messze túlmutat a pártpolitikán. Ez az ország, a nemzet jövőjét hosszú időre alapvetően meghatározó kérdés, amelynek megválaszolásában közös felelősségünk van.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezeknek a napoknak, a vasárnapi népszavazásnak az a tétje, hogy beletörődünk-e Európa és hazánk gyengítésébe, hagyjuk-e, hogy a brüsszeli bürokraták elorozzák szuverenitásunkat, vagy a sarkunkra állunk. Ennyire egyszerű és világos a kérdés. Nincs baloldal vagy jobboldal, nincs hívő vagy ateista, nincs magyar, cigány, horvát vagy német; egy nemzet, egy társadalom, egy közösség vagyunk. Ebben a történelmi helyzetben nincs baloldali vagy jobboldali nő, gyermek, unoka; csak európai magyar emberek vannak, nők, asszonyok, lányok, fiúk, unokák, közösségek, tájak, házak és a haza.
Talán most igazán aktuális Bethlen Gábor fejedelem gondolata: „Úgy cselekedjünk, hogy megmaradjunk: magyarokul, őseink nyelvében és vallásában, gyermekeink fényes tekintetében és a szülőföldhöz való ragaszkodásban.” Október 2-án eljön az idő, a közös cselekvés ideje. A KDNP parlamenti frakciója arra kér minden választópolgárt, hogy menjen el a népszavazásra és nyilvánítson véleményt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
13.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me