VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Először is a napirend előtti felszólalásom elején el szeretném mondani, hogy mielőbbi gyógyulást kívánunk azoknak a bombatámadásban megsérült rendőröknek, akiknek jelenleg az egészségéért küzdenek az orvosok. A részvétemet és a fájdalmamat egyébként az is indokolja, hogy én is annak a kerületnek az utcáin védtem éveken át rendőrként a közrendet, ahol ezek a járőrök megsérültek. Tehát higgyék el, hogy szinte a bőrömön érzem ezt az egész helyzetet.
De áttérve a napirend előtti felszólalásom tárgyára, tavasszal Kövér László házelnök úrnál jártam egyszer egy olyan egyeztetésen, amikor a házelnök úrnak felvetettem, hogy tegyünk meg mindent, lehetőség szerint pártok politikusai egymással összefogva az ellen, hogy a magyar politikai élet elaljasuljon, hogy személyeskedővé, karaktergyilkossá, mocskossá váljon. Azt javasoltam házelnök úrnak, hogy hozzunk létre egy etikai kódexet annak érdekében, hogy ezt el lehessen kerülni, illetve arról beszéltem, hogy a kormánnyal egyezzünk meg olyan kérdésekben, amit egyetlen ellenzéki párt sem tesz támadások célpontjává azért, mert a nemzeti ügyek számára ezek a kérdések fontosak. Erre sajnos a Fidesztől nem kaptam választ, de röviddel később már egy, személyemet érintő karaktergyilkos támadásnak, egy titkos megfigyelési ügynek a célpontjává váltam.
26 éven keresztül, hölgyeim és uraim, a magyar politikában nem volt olyan, hogy valaki ellen titkos megfigyelést rendeljenek meg, majd pedig az adófizetők pénzéből alaposan felpumpált kormánypárti médiumokban a magánéletükön keresztül próbálják ezeket a politikusokat lejáratni. Erre az aljasságra, erre az ostobaságra sem az SZDSZ, sem a szocialisták nem vetemedtek egészen addig, amíg a Fidesz ezt meg nem tette. Minden értelmesen gondolkodó ember Magyarországon belátja azt, hogy a magyar politikai közéletben nem jöhetnek létre azok az ország javát szolgáló megegyezések, amelyek azért esnek kútba, mert a politikusok azzal vannak elfoglalva, hogy a sajtó bevetésével hogyan próbálják egymás magánéletét lejáratni és tönkretenni. A kormánypárti média az esetemben hazugságok tömkelegét folyamatosan hozva le - minden egyes kormánypárti médium beállt ebbe a sorba -, öt alkalommal szerepeltem az ország második legnagyobb kereskedelmi csatornáján, Orbán Viktor kormánybiztosának a tulajdonában van ez a csatorna, majd pedig egy párkapcsolati tanácsadó úgy elemezte ki a magánéletemet, hogy arról egyébként fogalma sincs, hiszen még nem is láttuk egymást.
Nemrég pedig Vona Gáborral esett meg az az eset, hogy szintén olasz lesifotósokat buktatott le, ő is ráakadt arra, hogy lesifotósok követik. És mi az, ami vajon összeköti azokat az embereket, akiket lesifotósok követtek? Spédert, Juhászt, Vonát, Volnert: mindannyiunktól tart a kormányoldal, mindannyian útban vagyunk Orbán Viktornak, és jelenleg az is elmondható, hogy Vona Gábor és Volner János az a két politikus a parlamentben, akik leginkább Orbán Viktor szemét szúrják, és akiktől leginkább tart a miniszterelnök. (Halász János: Szerénység! - Moraj, közbeszólások. - Az elnök csenget.)
Fontos látni azt is, hogy az országgyűlési képviselők megfigyelése egy törvénytelen ügylet, egy olyan törvénytelenség, amire azért hozott jogszabályt az Országgyűlés, hogy ne legyenek a képviselők a titkosszolgálati eszközökkel folytatott megrendelések nyomán zsarolható potenciálúak. Fontos látni azt is, hogy ebben az esetben a hatóságok eltussolták az ügyet, az égvilágon semmit nem tettek annak érdekében, hogy kiderüljön, ki a felelős ezért, nem indult büntetőeljárás, és semmi nem történt ebben az ügyben. Fontos látni azt, hogy az a Fidesz rendeli meg és az Fidesz-párti sajtó hajtja végre ezeket a titkosszolgálati eszközökkel folytatott megfigyeléseket, ahol egyébként jelenleg is az adófizetők pénzével, 11 milliárd forinttal tömik ki a pornográf tartalmakat megjelentető bulvároldalakat, és ezzel a közpénzzel ilyen módon a kormányoldal természetesen nem is tud elszámolni.
Végül, de nem utolsósorban, mert látom, hogy Dömötör Csaba államtitkár úr készülődik a válaszadáshoz, csak a közvélemény tájékoztatása végett mondom el: nem egészen egy héttel ezelőtt találkoztam államtitkár úr ügyvédjével a bíróságon, ahol államtitkár urat a bíróság el is marasztalta, és meg is büntette azért, mert jobbikos politikusokról hazudozott. Öné a folytatás, államtitkár úr! (Derültség az ellenzéki oldalról.) Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me