TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mint ön előtt is ismert, a 2014-ben átadott 4-es metró projektjéhez 1996-ban készült tanulmányterv, és a projekt második és negyedik szakaszában úgy számoltak a meghosszabbításával, hogy egy ütemben el fog készülni. A 4-es metróprojekt második szakaszánál úgy volt a terv, hogy a Keleti pályaudvar és a Bosnyák tér között mélyvezetéssel fog megvalósulni a beruházás. A négyes szakasznál a Bosnyák tér és Újpalota között a későbbiekben meghatározottak szerint kéregvasútként épült volna meg felszíni vonalvezetéssel a kiépítése.
Budapest főváros főpolgármestere korábban bejelentette, hogy a kivitelezési költségek megemelkedése miatt a 4-es metró kettes és négyes szakaszát nem kívánják metróvonalként megépíteni. Többen feltették a kérdést, vajon miért volt szükség a 4-es metrónál az első szakasz kivitelezésénél a belvárosi állomások sűrű kiosztására ahelyett, hogy megépült volna hosszabb szakaszon maga a metróvonal.
Tisztelt Képviselőtársam! Ezt a kérdést önöknek kellene megválaszolniuk, hiszen amikor a tanulmány elkészült, akkor MSZP-kormány és SZDSZ-es vezetésű városirányítás volt, tehát természetszerűen önöknek kellett volna és önöknek kéne megválaszolni ezt a kérdést most is.
A magyar kormány ezzel szemben 209 milliárd forint összegű támogatást biztosít a kohéziós alap felhasználásával, és el fog készülni a legfontosabb beruházások egyike, a 3-as metróvonal rekonstrukciója. Ezen túl, mint ahogy ön is jól tudja, az alacsonypadlós villamosok beszerzésének második üteme is el fog készülni, és az 1-es villamos meghosszabbítása mindkét irányban megtörténik, délen a Kelenföldi pályaudvartól egészen az északi Aranyvölgyig. Azt gondolom, hogy ez a korábbiakhoz képest jelentős változás, tehát mi lépünk is, nemcsak beszélünk róla. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me