Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Engem inkább az rémít meg, hogy magát a kormányt nem érdekli az MNB tevékenysége olyan formában, hogy itt, a parlament előtt számoltassák el azzal a botránysorozattal, amit művelnek. Nem hiszem el, hogy miniszter úr ne látná, hogy egy ellenzéki kérdéssel nem tudunk arra hatni, hogy rokonokkal, haverokkal, volt üzletfelekkel kötnek milliós vagy nagyobb szerződéseket. Nem tudunk mit kezdeni azzal, hogy még a biztonsági cégnél is félmilliós, milliós fizetések röpködnek. Önök szórják a közpénzt, az MNB szórja, önök pedig hagyják ezt a folyamatot továbbterjedni.
Lehet, hogy ön büszke arra, hogy kötöttek egy paktumot a Bankszövetséggel. Lehet, hogy büszke arra, hogy lepaktáltak a pénzügyi világgal e tekintetben, de az egészen biztos, hogy nem lehet büszke arra, hogy ezrével lakoltatják ki az embereket Magyarországon. Lehet, hogy ezek az emberek nem töltik meg a Kossuth teret. De nem lehet csak a számok világában gondolkodni tovább, amikor egy társadalmi és szociális katasztrófa van kibontakozóban.
Tehát az a követelésünk, hogy mondják ki a kilakoltatási moratóriumot végre, egészen a helyzet rendezéséig, és ne hagyják eltapsolni a Magyar Nemzeti Banktól a százmilliárdokat, hiszen a devizahitelesek pénzének ellopásához járulnak hozzá jelen pillanatban is. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me