A Magyar-Bolgár Barátság Napjáról szóló határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárós…

Full text search

A Magyar-Bolgár Barátság Napjáról szóló határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar-Bolgár Barátság Napjáról szóló H/9425. számú határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Emlékeztetem önöket, hogy tegnapi döntésünknek megfelelően a határozati javaslatot házszabálytól eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés.
A határozathozatal előtt sok szeretettel köszöntöm a diplomatapáholyban helyet foglaló őexcellenciája Uliana Simeonova Bogdanska asszonyt, a Bolgár Köztársaság újonnan kinevezett magyarországi nagykövetét, valamint a Bolgár Kisebbségi Önkormányzat képviselőit. (Taps.) Kérem a nagykövet asszonyt, tájékoztassa a Bolgár Köztársaság nemzetgyűlésének tagjait a magyar-bolgár barátság napjáról szóló határozathozatalunk eredményéről.
A Törvényalkotási bizottság az összegző módosító javaslatát H/9425/5. számon, összegző jelentését pedig H/9425/6. számon terjesztette elő.
Most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság H/9425/5. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 153 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok végére értünk, most kétperces… (Közbeszólások: Nem, nem! Még van egy!) Pardon! Tisztelt Országgyűlés! Az ülésvezető elnök hibázott, megkövetem önöket.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/9425. számú határozati javaslat összegző módosító javaslattal módosított szövegét. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosult határozati javaslatot 154 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok végére értünk. Most kétperces technikai szünetet rendelek el. (Rövid szünet. - Számos képviselő távozik a teremből.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me