DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A belügyminiszter által beterjesztett jelen törvényjavaslat egyrészt az európai uniós normáknak való megfelelést és jogharmonizációt, másrészt a jogalkalmazás során felmerült gyakorlati problémák kezelését és a tapasztalatok beépítését szolgálja a jogrendszerbe. A jogharmonizáció tekintetében a schengeni határellenőrzési kódexnek és az Europol-rendeletnek való megfelelés érdekében jogtechnikai jellegű pontosításokat tartalmaz, másrészt az uniós utasnyilvántartási adatállomány kezelésére vonatkozó és a végrehajtáshoz szükséges törvényeket módosítja.
A gyakorlati tapasztalatok kezelése érdekében több törvényt módosítana a jelen előterjesztés, így a rendőrségről szóló, a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló, a fegyveres biztonsági őrségről szóló, a közfoglalkoztatásról szóló, a katasztrófavédelemről szóló, a szabálysértésről szóló, a létfontosságú rendszerek és létesítményekről, a minősített adat védelméről, a vízi társulásokról és a kéményseprőipari tevékenységről szóló törvényeket is. A törvények módosításának részleteit az imént államtitkár úr részletesen ismertette, így erre én külön nem térek ki.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az utasnyilvántartási adatállománynak a terrorista bűncselekmények és súlyos bűncselekmények megelőzése, felderítése, nyomozása és a vádeljárás lefolytatása érdekében történő felhasználásáról szóló irányelv és a személyek határátlépésére vonatkozó szabályok, a schengeni határellenőrzési kódex hatálybalépése miatt szükséges jogharmonizációs kötelezettségek teljesítésével összefüggésben az egyes rendészeti és az államhatárral összefüggő törvények módosítása szükséges.
(16.00)
Az Európai Rendőrségi Hivatal jogutódjaként létrejött a Bűnüldözési Együttműködés Európai Uniós Ügynöksége, ezért szükségessé vált az Europollal kapcsolatos szabályozást tartalmazó számos hazai jogszabály módosítása is.
(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A Fidesz-frakció támogatja az ezeknek az európai uniós normáknak való megfelelést és a jogharmonizációt, illetve a gyakorlati tapasztalatok átültetését a magyar jogrendszerbe. Köszönöm, hogy meghallgattak, kérem, támogassák a törvényjavaslat elfogadását. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me