SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Sallai R. Benedekre szeretnék én is reagálni, méghozzá azzal kapcsolatosan, hogy itt folyamatosan mondta, hogy Tállai András a NAV elnöke. Nem a NAV elnöke! Tehát pont ez a törvényalkotási módszere a Fidesznek, hogy úgy juttatja pozícióba mondjuk Andy Vajnát, Andy Vajna úgy kereshet ennyi pénzt adott esetben, hogy törvényeket módosítanak és változtatnak aszerint, hogy az jó legyen, és Tállai András, a Fidesz tagja, a kormány képviselője államtitkárként, nem lehetne a NAV elnöke, mert az összeférhetetlen. Mit csináltak erre? Megváltoztatták a törvényt, és mostantól kezdve a NAV elnökét nem NAV-elnöknek nevezik, hanem a NAV vezetőjének, így már nem összeférhetetlen, és a független NAV, függetlenül a kormánytól, nyugodtan végezheti a munkáját.
Hát, ezek azok a törvényalkotási trükkök százai, amiket ők alkalmaznak folyamatosan, és ezekkel a trükkökkel és ezekkel a fondorlatokkal játsszák ki egyébként, mondjuk, a különböző piacokat a haveroknak, a barátoknak, vagy juttatják saját magukat olyan pozícióba, a barátokat és rokonokat, ami alapján ez már törvényes.
Tehát most Tállai András teljesen törvényesen vezetője a kormánytól független Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Ha az elnöke lenne, akkor nem lenne törvényes, mert az összeférhetetlen lenne. Egyszerű, meg kell változtatni ezt a rendszert, csak úgy, hogy átírunk egy szót, és innentől kezdve… - de ne legyen kétségünk, nekem nincs kétségem: a NAV ugyanolyan független a kormánytól, teljesen függetlenül végzi a nyomozásokat, teljesen függetlenül végzi a vizsgálatokat. Tehát a kormánynak semmilyen ráhatása nincs a NAV-ra, a NAV független szervezetként az ország érdekében folytatja a tevékenységét továbbra is. Tehát én nem azt akartam mondani, hogy ez nem így van, független, csak éppen egy államtitkár a vezetője. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me