TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Csak azért kértem szót, mert bár Sallai R. Benedek mondatai alatt mosolyogtunk, sőt nevettünk annak tartalmán, de azért mégiscsak egy példátlan eset az, ami most történik.
A képviselő úr elmondja az itt ülő kormányképviselőnek, hogy ő egy bűnöző vagy legalábbis bűnsegéd. Egyetlen kormánypárti képviselőt sem látok felállni és kézzel-lábbal tiltakozni, mindenki bebújik a laptopjába, maximum társalog a másikkal. Azért ez árulkodó, tisztelt képviselőtársaim. Gondoljanak már bele, hogy mi történik! Jó, hogy családi körben vagyunk itt szinte, és itt elvagyunk saját magunkkal békében és barátságban, de ha belegondolunk, és tényleg gondoljunk bele, példátlan, ami zajlik. És itt ül egy államtitkár és hallgat!
Tisztelt Képviselőtársaim! Azért szeretnék a napirenddel kapcsolatban is egy megjegyzést tenni, mert az is árulkodó volt. A Törvényalkotási bizottság tagjai emlékeznek arra a tragikomikus esetre, amikor egy szintén kaszinóval kapcsolatos szabályozás kapcsán azt találtuk az elénk ledobált, éppen még meleg szövegben, hogy a koncesszió után nem kell áfát fizetni. És arra a szelíd kérdésre, hogy tessenek már szíves lenni megmondani, hogy ez meg miért van, a kormány képviselője nem tudott válaszolni, az előterjesztő nem tudott válaszolni, majd utána hirtelen kértek egy fél óra szünetet, hogy valaki meg tudja válaszolni, majd egy fél óra szünet után sem tudták megválaszolni - hát, nem is csodálom, hogy nem, úgy különben meg.
Szóval, azt szeretném elmondani ennek a napirendnek a kapcsán, hogy az ellenzéki észrevételek mélységesen jogosak ebben a tárgykörben. Mélyen jogosak! Kijátszani egy ilyen területet két vállalkozónak és természetesnek tekinteni, és már ne haragudjanak meg, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim, így csendben sunnyogni, azért ez mindennek a teteje a magyar parlamentben, 2016-ban. Elnök úr, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me