ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Megint engedje meg, hogy abszurditásokkal kezdjem. Az, hogy a Nemzeti Bank kitől vesz meg egy ingatlant, az elég behatárolt, mert attól tudja megvenni, aki eladja. De most ezzel nem foglalkoznék, ez egy bonyolult összefüggés, látom, odaát. (Derültség a kormánypárti padsorokban.)
De arra a kérdésre, ami a burzsoáziát illeti: először is, a szót is utálom (Dr. Schiffer András: Ez hangzott el. - Közbeszólás az MSZP soraiból: A nagy-tőke nem az?), a szót is utálom, úgyhogy nemzeti burzsoázia építésének nem vagyok híve. Beszélhetünk sok más kifejezésről, nagytőkéről, s a többi; a burzsoáziát a kommunisták hurcolták be Magyarországra az ötvenes években, hogy a nekik nem tetsző embereket utána kihurcolhassák innen a gulágra. (Helyeslés és taps a kormánypárti padsorokban.) Úgyhogy a magam részéről ezt inkább kerülném, de ettől még az ügy lényege, az áll.
Tehát megismétlem: egyetértek önnel abban, hogy csak tisztázott hátterű, a törvényeket betartó módon működő vállalkozásokkal szabad kapcsolatba lépnie a magyar államnak. Az adóhivatalnak pedig mindent meg kell tennie annak érdekében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a Magyarországon keletkezett jövedelem után az adót Magyarországon befizessék. Ebben meg tudunk állapodni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(Dr. Szűcs Lajost a jegyzői székben
Gelencsér Attila váltja fel.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me