DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Kereszténydemokrata képviselőként üdvözlöm és nagyra tartom, hogy a polgári kormány - szakítva a szocialista-liberális kormányok policyjével - kiemelt figyelmet fordít a szociális szféra anyagi támogatására, valamint a szabályozási rendelkezéseknek, rendezetlenségeknek a megszüntetésére.
Rendkívüli eredménynek mondható, hogy Magyarország 2016. évi központi költségvetése már összesen 71,7 milliárd forint előirányzatot biztosít a települési önkormányzatok részére az intézményi gyermekélelmezés, valamint a rászoruló gyermekek intézményen kívüli étkeztetésének a kiadásaihoz.
Szeretném hangsúlyozni, hogy Magyarországon soha ennyi gyermek nem kapott ingyen vagy kedvezményesen enni, mint most, hiszen 2010 és 2015 között a gyermekélelmeztetésre fordított központi támogatás összege több mint kétszeresére emelkedett.
Tisztelt Államtitkár Úr! Már túl is vagyunk az első olyan óvodai, iskolai szüneten, amikor a települési önkormányzatok biztosították a rászoruló gyermekek számára az étkeztetést. Ennek kapcsán kérdezem, milyenek a tapasztalatok a szünidei étkeztetésről, hogyan vizsgázott a kibővített ellátási rendszer. Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me