HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Elsősorban Schiffer képviselőtársamhoz és a Jobbikhoz szeretnék fordulni. Megmondom őszintén, nem tudom, hogy a korábbi szocialista időszakban milyen vegzálások voltak, amiket önök említenek (Dr. Vas Imre: Nagyon sok volt!), mert abban az időben még nem voltam politikus, sőt még csak nem is éltem Magyarországon. Ezért most nem erről a részről szeretnék beszélni. Ha voltak ilyenek, akkor az nagyon szégyenletes és probléma, és ez is ok arra, ha önök ezt sérelmezték, hogy ezt a törvényt módosítsuk, mert ez lehetőséget ad arra, hogy ezzel bárki - hangsúlyozom: bárki - visszaéljen.
Én egyet tudok mondani, hogy amióta az én kolléganőmet feljelentette ez a bizonyos polgármester ebben az ügyben, bevitték és rabosították, azóta a Facebookon nem mer semmit megosztani. Biztos, hogy önök ilyen országot akarnak? Olyan országot, ahol az állampolgárok attól félnek, hogy ha egy ártatlan cikket megosztanak, amelyik bármelyik közszereplő tevékenységét kritizálja, akkor őt az ügyészség vádolhatja, bevihetik, ujjlenyomatot vesznek tőle, lefényképezgetik és megalázzák? Önök ezt elfogadhatónak tartják? Vas Imre képviselőtársam, elfogadhatónak tartja azt, hogy az ön képviselőtársai és polgármesterek azzal fenyegetik az egyszerű magyar állampolgárokat, hogy ha valaki leírja, hogy mikor melyik gengszter milyen korrupciós ügyeket csinált, és ezt meg meri osztani, akkor őt fogják rabosítani?
Tisztelt képviselőtársaim, ez nem normális. Ez nem normális ország, amit önök teremtettek, ez egy működésképtelen féldiktatúra, amiben folyamatosan visszaélnek ezekkel a jogszabályokkal. S ha nem teszik lehetővé, hogy ezt a szabályt megváltoztassuk, akkor önök nemcsak cinkosak, hanem részesei is ennek a disznóságnak. Elfogadhatatlannak tartom azt az álláspontot, amit önök képviselnek. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me