ROGÁN ANTAL,

Full text search

ROGÁN ANTAL,
ROGÁN ANTAL, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter: És önök mondták azt, hogy a kiskereskedelmi szektorban forgalom-visszaesés lesz, hogy aztán majd a gazdasági növekedés is csökkenni fog. Ehhez képest 2015-ben az átlagos gazdasági növekedés mértéke felett, 5,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi szektor forgalma, ami az idén januárban és februárban tovább is erősödött. Ugyancsak valljuk be őszintén, tisztelt frakcióvezető úr, önök azért mondták ezt annak idején, mert a multik érdekeit képviselték a magyar vállalkozásokkal szemben. (Zaj és derültség az MSZP soraiban. - Taps a kormánypártok soraiban.) Ezt meg szokták tenni minden alkalommal, ebben tehát semmilyen hatalmas szokatlanság nincsen. S valljuk be őszintén, hogy az elmúlt egy évben meghozott kormányzati intézkedések növelték a magyar vállalkozások részesedését. Itt viszont nekünk kell önkritikusnak lennünk és azt mondanunk, hogy sajnos nem eléggé.
Tisztelt képviselő úr, azt viszont nekünk kell belátnunk - s mi képesek vagyunk arra, hogy ezt megtegyük -, hogy az elmúlt egy esztendőben nem sikerült meggyőznünk az embereket arról, hogy ez az intézkedés az ő életvezetésükkel, az ő életcéljaikkal is megegyezik. S különösen úgy tűnik, hogy nem sikerült meggyőznünk a családon belül a nőket, márpedig a nők véleménye mindig is fontos volt a mi számunkra. Tisztelt frakcióvezető úr, mi önökkel szemben képesek vagyunk arra, hogy egy év után azt is mérlegeljük, hogy egy kormány által meghozott döntésről mit gondolnak az emberek.
Éppen ezért a kormány minden szempontot együtt mérlegelve tette azt a javaslatot az Országgyűlésnek, amit kérek az Országgyűlés minden képviselőjétől, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmára vonatkozó intézkedést az Országgyűlés egy év után maradéktalanul vonja vissza, és a 2015. március 14-ei állapotot állítsa helyre. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban. - Zaj az MSZP soraiban. - Rövid szünet. - Lukács Zoltán: Na mi van?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me