HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm, csak még egy dologra szeretnék rávilágítani, pont azért, mert szerintem önök is nagyon jól tudják, hogy mennyire fenntarthatatlan jelen pillanatban ez a rendszer. Hiszen csak nézzük meg 2013-tól az eredményeket. Az állami tulajdonban lévő szolgáltatók többségének üzemi eredménye már 2013-ban, mint tudjuk, negatív volt. De ’14-ben is veszteséget termeltek, és az állami cégeknek 17 milliárdot kellett adni ahhoz, hogy egyáltalán működőképesek tudjanak lenni. Az önkormányzati tulajdonú víziközmű-szolgáltató cégek egy fillért sem kaptak, nekik mégis ugyanazt a teljesítményt kellett tudni nyújtani, ugyanezen körülmények között, amit az állami cég sem volt képes. Éppen ezért ’15-ben már körülbelül 20 milliárd forintot kellett az állami cégeknek belerakni ahhoz, hogy működőképesek legyenek.
Az a nagy kérdés, hogy ha önök is tudják, hogy ez egy fenntarthatatlan rendszer, hiszen a saját állami céget is ki kell pótolni, akkor miért nem próbálunk meg egy olyan rendszert létrehozni, ami fenntartható, ahol lesz pénz a karbantartásra, a hibák kijavítására, új eszközök vásárlására, a leolvasók megfizetésére.
Hiszen önöknek jó párszor elmondtam már, hogy vidéken, a kistelepüléseken, az idősödő településeken óriási problémát tud okozni az, ha ritkul a leolvasások száma, hiszen legtöbbször a családi házak, kertek végében található a vízóra, ahova az idős néni, bácsi már nem tud lemenni, és amennyiben rossz helyen történik a csőtörés, és az idős néni, bácsi nem veszi észre ezt a csőtörést, és a leolvasó már sokkal ritkábban jön, mint régen, akkor bizony azt a lakos fogja kifizetni, hiszen ő nem látja, nem tudja, hogy mi történt, és nem veszi észre, hogy pörög az órája. Azt gondolom, hogy ez emberiességi szempontból sem mindegy.
Így tényleg azt kérem, hogy gondoljuk át, hogy egy fenntartható rendszert hozzunk létre, ami a lakosok számára is jó, az önkormányzati tulajdonú cégek számára is jó, és fenntartható. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me