KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Csatlakozva ahhoz, amit Gúr Nándor képviselőtársam elmondott a vízmérőórák cseréjével kapcsolatban, pont a közelmúltban volt nálunk is a DRV szolgáltatási területén aktuális ez a vízmérőcsere, és hogy ez milyen terhet jelent a lakosságnak: 16 ezer forint bruttó áron cserélték ki a vízmérőórát, és ehhez még további szerelési költséget is felszámoltak a szolgáltató munkatársai, és egyébként magáért a plombálásért, azért, hogy hitelesítették és plombálták a mérőórát, további ötezer forintot. Tehát összességében több mint 20 ezer forintot jelentett egy háztartás számára.
Elképzelhetjük, mivel ezzel a plombálással igazából költsége a szolgáltatónak nincs, hogy ezzel is próbálják a veszteségeiket csökkenteni, hogy ilyen költségeket számláznak ki a fogyasztó részére, csakhogy nem a fogyasztóval kellene megfinanszíroztatni azt a veszteséget, amit az úgynevezett rezsicsökkentés és a közműadó miatt elszenvednek ezek a társaságok, jelen pillanatban ugyanis ez történik, hiszen ha kivetítjük ezt egy teljes településre vagy akár egy teljes szolgáltatási területre, ebből bizony milliós nagyságrendű bevételei származnak a cégnek. Magyarul: az emberekkel fizettetik meg azt a veszteséget, amit egyébként a rezsicsökkentés miatt elszenvednek, és amiből egyébként a lakosság nagyon keveset, havi 100-200 forintot érzékel a saját vízdíjában és a saját rezsiszámlájában.
Tehát nem áll arányban a kettő, hosszú távon pontosan ezért is mondom, hogy tenni kell valamit a víziközműszolgáltatói szektorban, mert nem engedhető meg, hogy a lakosságra háruljanak ezek a terhek. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me