KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Nem fogom, elnök úr, és nem fogom a 15 perces normál időkeretet se kihasználni, de mivel a kétperces felszólalási lehetőségem már elhasználtam, ezért kénytelen voltam normál gombot nyomni.
Csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy pontosan az az új aukciós rendszer, amely 2017-től bevezetésre kerül Európában, vetette vissza európai szinten is a megújuló energiákba történő beruházási kedvet, hiszen a jelentések és a kimutatások szerint Kína már mintegy 111 milliárd dollárt költött megújulóenergiaforrás-infrastruktúrákra, és 17 százalékos növekedést produkált 2015-ben 2014-hez képest, ami egy nagyon nagy szám, különösen a tekintetben, hogy az Egyesült Államokban ez körülbelül a fele, 56 milliárd, és nagyságrendileg hasonló az Európai Unióban is, ami viszont 20-30 százalékos visszaesést jelent a korábbiakhoz képest. Nyilván lehet azt mondani, hogy volt honnan fejlődnie Kínának és volt honnan visszaesnie az Európai Uniónak, de mégiscsak azt jelenti, hogy csökkent a beruházási kedv a megújuló energiákba európai szinten.
Lehet, hogy összeurópai szinten kellene az egész támogatási rendszert és a jogi ösztönzést átgondolni, és akkor újra megindulhatna, különösen az eddig ebben a tekintetben nem élenjáró közép-kelet-európai országokra alapozva az Európai Unió megújuló energiába történő nagyobb beruházási kedve, illetve nagyobb beruházási aránya. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me