DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ahogy ön is kezdte felszólalását, ezt az esetet az egészségügyért felelős államtitkárság nagyon alaposan kivizsgáltatta, hiszen, ahogy ön is a hírt idézte, ebben voltak kórházak érintve, a mentőszolgálat érintve. Ezért akart ennek az egyedi esetnek a végére járni az egészségügyi államtitkárság, és ezért ismerik önök is és mások is ezeket a tényeket. Hiszen fontos, hogy minden ilyen ügyből tanuljunk; és fontos, hogy tisztázzuk azt, milyen további részletszabályok kialakítása szükséges ahhoz, hogy ne fordulhasson elő ehhez hasonló probléma.
Ugyanakkor azt el kell mondani, hogy semmifajta pingpong nem történt, amit ön mondott, vagy lepasszolgatás, tisztelt képviselő úr, amit említett. A mentő egyenesen az őt ellátó intézménybe szállította - a korábbi sajtóhírekkel ellentétben - a beteget, bár az életét megmenteni így sem tudták. Nyilvánvalóan a jobb kommunikáció érdekében a kórházak és a mentőszolgálat között, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a mentőszolgálat között ennek érdekében különböző TETRA rádiókat biztosít a kórházak számára az OMSZ, hogy ezzel is segítsék a koordinációt.
Ettől teljesen függetlenül zajlik már hosszabb ideje az az egyeztetési folyamat, amelyben az Országos Mentőszolgálat, a budapesti kórházvezetők, illetőleg a szakma egyéb képviselői vitatták meg a fővárosi, budapesti sebészeti ügyeleti ellátás esetleges átalakítási lehetőségét. Április 1-jén lépett üzembe ez az új rendszer. Ennek a keretében, ahol van aktív sebészeti ellátás, ott az év minden napján és a nap 24 órájában kell azokat a betegeket fogadni, sőt kötelező azokat a betegeket fogadni, akik hozzájuk tartozó területről érkeznének. Ez a rendszer, bár nagyobb költséggel jár, de emellett nagyobb biztonságot is jelent a betegek számára. Éppen ezért döntöttünk amellett, hogy bevezetjük ezt az új rendszert, és nyilvánvalóban a mentőszolgálatnak más szakmák esetében továbbra is nagyon fontos szerepe van.
Úgyhogy április 1-jétől, úgy látom, ez a rendszer jobban működik, problémákról nem érkezett beszámoló. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me