DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Hogy a kormány elkötelezett a szociális üdültetés fenntartásában, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nemrég, pár héttel ezelőtt döntött a zánkai és a fonyódligeti tábor felújításáról, pontosan azért, hogy minél jobb körülmények között tudjuk fogadni azokat a diákokat, akik közül, jól tudjuk, hogy jó páran életükben ekkor látták először a Balatont, és nagyon sokan voltak olyanok, akik még sosem voltak üdülni, sosem voltak az ország másik részében. Az ő helyzetükön javítana legtöbbet ez a szociális üdültetési program.
Emellett viszont szomorúan láthatjuk azt, hogy ennek a szociális vívmánynak, előrelépésnek, modern eszköznek az értékét az Európai Unió nem becsülte annyira, hogy fontosnak tartaná a megmaradását. Három francia cég szívós munkával támadta ezt a szociális rendszert, hogy ez egy profitérdekelt rendszer legyen, és ne közösségi érdeket, hanem magánérdeket szolgáljon. Az Európai Unió intézményrendszere nem tudott ellenállni ennek a nyomásnak, és a luxemburgi bíróság ítéletével keresztbefeküdt ennek a rendszernek.
(14.10)
Mi viszont fenn kívánjuk tartani, akkor is, ha a brüsszeli ítélet megakadályozta ennek a kártyarendszernek a további vitelét, az elektronikus utalványrendszer további vitelét, akkor is költségvetési forrásból ezt a sikertörténetet Magyarországon több százezer ember érdekében folytatni kell. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me