TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Egy válaszában a mai napon már nagyon sok mindent megtudtunk az egészségügyről, amikor Ikotity képviselőtársamnak válaszolt. Az egészségügy az ön verziójában teljesen rendben van, érdemes kórházakba járni, hiszen ezek a kórházak szépek, az orvosok felkészültek, gyorsan végeznek műtéteket, gyakorlatilag nincs is semmiféle probléma. Államtitkár úr, pedig van; van, mert egyre kevesebb orvos, egyre kevesebb ápoló egyre nehezebb körülmények között gyógyít, és önök arról beszélnek, hogy hogyan lehetne tüneti kezeléssel orvosolni az egészségügy problémáit.
Tisztelt Államtitkár Úr! Azért kérdezek rá arra a bizonyos összegre, amelyet várólisták csökkentésére fordítottak, hogy hogyan és miképpen került felhasználásra, mert ezek a sikerjelentések, amelyeket én majd az egészségügyi vitanapon használni szeretnék, némiképp kétkedésre adnak okot. Ugyanis senkinek az ismeretségi körében nem csökkennek az idők, amíg a műtétig odakerülnek az emberek.
Másrészt, államtitkár úr, ha már érintettük az előbbi mondatait az egészségügyben, engedje meg, hogy azért nagyon nagy fenntartással kezeljem azt, amit mond, erős forráskritikával. Amikor példának okáért azt mondja, hogy az elmúlt öt évben a legnagyobb fejlesztések valósultak meg, akkor pontatlanul idéz, mert önök fogadták el azt a dokumentumot - mármint az Egészséges Magyarország 2014-2020-at -, amelynek a kezdő mondatai arról beszélnek, hogy az elmúlt években valósult meg az egészségügyben a legnagyobb fejlesztés, ezt illene ismerni. Azzal meg a probléma csak az, tisztelt államtitkár úr, hogy az elmúlt hat év előtti elmúlt nyolc évben születtek meg azok a pályázatok, amiből ez a leghatalmasabb fejlesztés megvalósulhatott.
Államtitkár Úr! Várnám az adatait arról, hogyan lehet csak pénzzel orvosolni problémákat, mert ha ez igaz, akkor az egészségügynek forrásokat kell adni, nincs más megoldás. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban. - Gúr Nándor: Így van!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me