DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Azt nem csodálom, hogy ön nem szeretne sem az adókedvezményekről, sem a különböző pótlékokról, sem az ágazati bérpótlékról, sem a bérkiegészítésről hallani, hiszen ezek mind-mind olyan lépések voltak itt, a Parlament falain belül, amelyeket a Jobbik frakciója nem támogatott. Pedig sokaknak azok a 14-16 vagy 30 ezer forintok, amelyek akár bérpótlékként, akár a kiegészítésként megjelentek a fizetésében, igenis érezhető előrelépést jelentettek. Azt nem csodálom, ha önök az ebben tanúsított ellenző magatartásukat nem szívesen hallják vissza a Parlament falai között. Ami a követeléseket illeti, tisztelt képviselő úr, ami a tárgyalásokat illeti, ha tájékozódna, szerintem ön tájékozódik, csak direkt hallgatja el, ugye, hétfőn lesz a következő fordulója a tárgyalásoknak, a korábbiakban is folyamatosak voltak. A kormány részéről Nyitrai helyettes államtitkár úr vezette a kormányzati tárgyalódelegációt, és a túloldalról is a szakszervezetek részt vettek ezeken a tárgyalásokon. Tehát folyamatos volt az előző hónapokban, azt is mondhatom, akár az előző egy esztendőben a párbeszéd és a tárgyalássorozat.
(14.00)
A szakszervezetek az elmúlt héten módosították a követeléseiket. Ez jogilag azt jelenti, hogy egy új tárgyalássorozatot kell elkezdeni új tárgyalók kijelölésével. Úgy látom, hogy ők ezt a részt nem így értelmezik, hiába van új követeléssor, nem kívánnak új tárgyalássorozatot indítani. Mi a sztrájktörvény szerint természetesen ki fogjuk jelölni azt a tárgyalót, aki a szakszervezetekkel le kell hogy üljön, és utána nyílik bármilyen, akár figyelmeztető, akár más sztrájkra lehetőség. A mi álláspontunk szerint a sztrájktörvény arra nem nyújt lehetőséget, hogy az egyik héten bejelentem, a másik héten pedig sztrájkolok.
Ami a béremelés kérdését illeti: egy elég széles körű egyeztetést fogunk a következő hetekben elindítani és folyamatosan továbbvinni, hosszú távú kérdéseket is megvizsgálva mind az egészségügy, mind a szociális szféra területén, amelyben pontosan egy ilyesfajta többletforrásból finanszírozható bértömeg-emelkedés belső arányait is szeretnénk megvitatni a szakszervezetek képviselőivel. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me