KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném itt, a tisztelt Ház előtt kijelenteni, hogy minden, a határvédelmet érintő beszerzés és intézkedés Magyarország biztonságát, a magyar emberek biztonságát segíti elő. Engedje meg, hogy itt, a tisztelt Ház előtt mondjak köszönetet a Fidesz és a KDNP képviselőinek, akik támogatták ezeket a döntéseket, hogy ezeket a beszerzéseket meg tudjuk tenni.
Az elmúlt egy esztendőben történelmi mértékű népvándorlásnak volt kitéve Magyarország, több százezer illegális migráns lépett be az ország területére. De a megtett intézkedések, amikor is 2015. szeptember 15-től, illetve október 15-től létrehoztuk a fizikai védelmet, az ideiglenes biztonsági határzárat, megalkotta a parlament a törvényeket a jogi védelemről, és az élőerős védelmet is megvalósítottuk, határvadász századokat vezényeltünk a déli határra, és a honvédség erőit is igénybe vettük, tehát ez a hármas védelem, valamint a meghozott anyagi áldozat, összességében 85 milliárd forintot fordítottunk az elmúlt egy esztendőben erre a célra, a határvédelemre Magyarország, a magyar emberek biztonságára, tehát ezek az intézkedések eredményesek voltak, és ezek meghozták azt az eredményt, amit az intézkedések meghozatala előtt elvártunk.
De soha nem lehetünk elégedettek, mindig új kihívások vannak. Januártól ismételten megélénkült a déli határon az illegális migráció, ezért a kormány úgy döntött, hogy fizikailag is meg kell erősíteni a déli határt.
(16.40)
Ennek érdekében terjesztette elő a javaslatát a szükséges határvédelmet elősegítő beszerzésekre és intézkedésekre, és köszönöm azoknak a képviselőknek, minden képviselőnek, aki ezt a bizottságban támogatta. Szeretném elmondani, hogy elszántak vagyunk, megvédjük a magyar embereket, megvédjük Magyarországot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me