DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ön felszólalásában nemzetbiztonsági kockázatokról beszélt, és ha jól értem, megkérdőjelezi a kormány terrorellenes intézkedéseinek hitelességét. Szeretném arról biztosítani, hogy a magyar hatóságok, illetve az arra hivatott szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérnek minden, a mindennapok biztonságát befolyásoló eseményt. (Közbeszólások a Jobbik padsoraiban.)
Ön egyébként hivatkozott a kormány terrorellenes törvénycsomagjára is. Ennek éppen az a célja, hogy megerősítse a kormány eszközeit ezen a téren, ebből a szempontból egyébként fontos körülmény, ha már a szabadságjogokról van szó, hogy a kormány nem kér sem többet, sem kevesebbet annál, mint ami más tagországokban rendelkezésre áll. (Folyamatos közbeszólások a Jobbik padsoraiból.)
Ön egyébként kétségbe vonja a magyar hatóságok képességeit, de szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy épp a magyar hatóságok komoly teljesítményének köszönhető, hogy az elmúlt hónapokban Magyarországon nem került sor olyan súlyos incidensekre, mint például Párizsban vagy Brüsszelben. (Dr. Vadai Ágnes: Na, na, na, na! - Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban. - Dr. Vadai Ágnes ismét közbeszól.) Amit lehetett, a magyar hatóságok megtettek a magyar családok biztonsága érdekében.
Ön az imént biztonsági kockázatokra hívta fel a figyelmet. Tette ezt úgy, hogy a Jobbik 2010-ben még az iráni Forradalmi Gárdát hívta volna Magyarországra választási megfigyelőnek. Nem olyan meglepő ez egyébként egy olyan párttól, amelynek elnöke korábban úgy fogalmazott, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye. (Dr. Schiffer András: Válaszolj! Válaszolj!) Éppen ezért különösen abszurdnak tartom azt, amikor egy jobbikos politikus kéri számon a kormányon a biztonsági szempontok érvényesítését. (Folyamatos közbeszólások a Jobbik padsoraiból és dr. Vadai Ágnestől.)
Önök egyébként felszólalásaikban következetesen foglalkoznak politikusok családtagjaival, amikor mindenféle összefüggésekkel dobálóznak; valójában, azt gondolom, hogy a saját gyakorlatukból indulnak ki. A Jobbik nyolctagú elnökségéből ugyanis hétnek a rokonságához jutott pénz: valamilyen pozícióhoz a pártban jutottak, vagy valamilyen pozícióhoz, pénzhez jutottak a pártban, hozzájuk kötődő szervezetekben. (Dr. Schiffer András: Hol a válasz? - Szilágyi György: Hol a válasz? - Dr. Bárándy György: Két perced van válaszolni, vigyázz!) Kinek a felesége, kinek a testvére, kinek az édesapja.
Nem véletlen, hogy az elmúlt napokban komoly elszámolási vita robbant ki a Jobbikon belül. Ezt a kormány különösen nem szeretné kommentálni, de egy dolgot szeretnénk kérni: ne vitassák el azt, hogy az ország védelméért felelős rendvédelmi szervek szakszerűen végzik a dolgukat. Köszönöm a figyelmet. (Dr. Schiffer András: Hol a válasz? - Közbekiáltások a Jobbik padsoraiból: Hol a válasz? - Taps a kormánypártok padsoraiban. - Egy hang a Fidesz soraiból: Ez a válasz! - Z. Kárpát Dániel: Köszönjük a beismerő vallomást!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me