IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Mindenképpen örömmel hallom azt, hogy ha jól értelmezem az államtitkár úr szavait, nem fog csökkenni a közismereti tárgyak óraszáma. Látjuk majd, ha ez pontosan megjelenik. Eddig nyilván sajtóinformációkra alapoztuk ezt.
Viszont ami miatt nem tudom elfogadni, államtitkár úr, a válaszát, az az alapvető különbség, amivel önök a szakképzésre tekintenek. Csak hogy néhány kulcsszót vagy néhány szóösszefüggést kiemeljek abból, amit használ: a gazdaság szolgálatában, vagy: a munkaerőpiac által kívánt. Azt gondoljuk, hogy a XXI. században is nagyon fontos egyrészt látni azt, hogy nem fejen állnak a dolgok, tehát azt gondoljuk, hogy a gazdaság szolgálja az embert, és nem pedig az embereket kell úgy alakítani, hogy a gazdaságot szolgálják. Ez egy alapvető eltérés.
A másik, amire felhívnám az államtitkár úr figyelmét, hogy Nyugat-Európában, nálunk sokkal fejlettebb társadalmakban egy szakmunkás életében legalább hatszor képzi át magát. Minél szélesebb lehetőséget kell arra hagyni, hogy ezt meg tudja tenni. Hogyha ezt leszűkítik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), akkor nagyon kevés lehetősége lesz az elhelyezkedésre. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me