DR. ÓNODI

Full text search

DR. ÓNODI
DR. ÓNODI-SZŰCS ZOLTÁN GUSZTÁV, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretném lefejteni erről a gyönyörű szóvirágról azt, ami a lényeg, és arra szeretnék reagálni, mert a tényeket szeretném továbbra is képviselni.
Itt megint próbáltuk a lakosságot riogatni várólistákkal meg egyebekkel. Ez a kormány volt az, amely ezzel a problémával szembe mert nézni, soha korábban semmilyen kormány nem mérte fel azt, hogy Magyarországon hány ember vár bármilyen beavatkozásra. Ez a kormány volt az, amely meg merte tenni azt, hogy megszámolta, hogy hány lakosa van Magyarországnak, aki valamilyen műtétre vár. Amikor ez megtörtént, akkor ezen a várólista nevű dolgon 77 ezer ember várakozott valamilyen műtétre. Ma ez a szám 34 ezer. És azt szeretném kérni, mindenki ítélje meg, hogy ez sok-e vagy kevés. Abban a műtéti körben, amire ma kötelező várólistát vezetni, ma Magyarországon több mint 200 ezer műtét történik, ami azt jelenti, hogy a teljes éves kapacitásnak kevesebb mint egyötöde van várólistán.
Én azt állítom önöknek, hogy Európa nagyon sok országa büszke lenne arra, hogyha ilyen számokat tudna felmutatni. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me